عسل و دارچین ،درمانی قدرتمند یا دروغی بزرگ ؟!
قرن هاست که از عسل به عنوان یک ماده غذایی و یک دارو استفاده می شود.
امروزه از عسل بیشتر در پخت و پز و شیرینی پزی و یا به عنوان یک شیرین کننده در نوشیدنی ها استفاده می شود.
هم عسل و هم دارچین به تنهایی دارای فواید سلامت مختلف هستند.
با این وجود، برخی بر این باورند که با ترکیب این دو ماده محصولی مفیدتر شکل می گیرد.
عسل جایگزینی سالمتر برای قند و شکر است و همچنین مصارف دارویی نیز دارد.
اما باید به این نکته اشاره داشت که تمامی انواع عسل دارای خواص یکسان نیستند.
عسل و دارچین از برخی فواید سلامت مشابه بهره می برند که از آن جمله می توان به مواد زیر اشاره کرد:
عسل و دارچین می توانند خطر ابتلا به بیماری قلبی را کاهش دهند
عسل و دارچین سرشار از آنتی اکسیدان ها هستند که فواید متعددی برای قلب دارند.
آنتی اکسیدان های پلی فنول جریان خون را بهبود می بخشند و از لخته شدن خون جلوگیری می کنند،
و بر همین اساس، خطر حمله قلبی و سکته مغزی کاهش می یابد.
ترکیب عسل و دارچین برای درمان زخم ها مفید است
عسل و دارچین دارای ویژگی های درمانی مستند هستند که می تواند برای درمان عفونت های پوستی مفید باشد.
این دو ماده توانایی مبارزه با باکتری ها و کاهش التهاب را دارند.
دارچین نیز به واسطه ویژگی های قوی ضد باکتری خود می تواند در بهبودی زخم ها مفید باشد.
عسل و دارچین می توانند برای مبتلایان به دیابت خوب باشند
یکی از روش هایی که دارچین در کاهش قند خون موثر عمل می کند، از طریق افزایش حساسیت به انسولین است.
دارچین سلول ها را نسبت به هورمون انسولین حساستر می سازد و به انتقال قند از خون به سلول ها کمک می کند.
عسل و دارچین سرشار از آنتی اکسیدان ها هستند
عسل و دارچین منابعی عالی برای آنتی اکسیدان ها هستند که فواید متعددی برای سلامت دارند.
آنتی اکسیدان ها موادی هستند که از شما در برابر مولکول هایی ناپایدار که به نام رادیکال های آزاد شناخته می شوند
و به سلول ها آسیب می زنند، محافظت می کنند.
دارچین نیز در مقایسه با ادویه های دیگر در جایگاه بالایی به واسطه محتوای آنتی اکسیدانی خود قرار می گیرد.
مصرف عسل و دارچین به همراه هم می تواند دوزی قدرتمند از آنتی اکسیدان ها را به شما ارائه کند.
خواص عسل و آب لیمو ترش
نوشیدن منظم آبلیمو و عسل فواید زیر را برایتان به دنبال دارد:
برای پوست بسیار مفید است
نوشیدن آبلیمو و عسل یکی از بهترین راههای طبیعی موجود برای داشتن پوستی شفاف،
بدون استفاده از لوازم آرایشی است. لیمو ویتامین سی موجود را برای تولید کلاژن فراهم میکند،
کلاژن نوعی بافت پیوندی مهم است که به استحکام و جوان ماندن پوست کمک میکند.
بسیاری از ترکیبات موجود در عسل نیز به شادابی پوست کمک میکنند. در نتیجه شما پوستی سالم، جوان و شفاف خواهید داشت.
به گوارش کمک میکند
مشکلات گوارشی مانند نفخ، گاز معده، سوزش معده و یبوست،
برای بسیاری از مردم مشکلات مزمنی هستند که میتوانند زندگی روزمرهشان را دگرگون کنند.
یکی از سادهترین راههای بهبود این مشکلات گوارشی، نوشیدن روزانهی آبلیمو و عسل است.
لیمو سرشار از پکتین است که برای روده مانند صابون عمل میکند، عمل دفع را آسانتر میکند،
سموم بدن را تخلیه میکند و کل فرایند گوارش را بهبود میبخشد.
سلامت قلبتان را افزایش میدهد
بیماریهای قلبی همواره افرادی را در سراسر دنیا به سوی مرگ میکشاند
و تهدیدی بزرگ برای سلامتی انسان محسوب میشود. اما آبلیمو و عسل میتواند احتمال بروز این بیماریهای خطرناک را کاهش دهد. آبلیمو و عسل هر دو سرشار از پتاسیم هستند. مشاهده شده پتاسیم،
فشارخون را که از عوامل مهم حملات قلبی است، کاهش میدهد.
همچنین خواص آنتیاکسیدان و ضدالتهاب این نوشیدنی، از قلب در برابر التهابهای عضلانی و دیگر فشارها محافظت میکند.
به کاهش وزن کمک میکند
رهایی از اضافه وزن سخت است. اگر دنبال روشهای طبیعی کاهش وزن هستید،
این نوشیدنی میتواند برایتان بهترین گزینه باشد.
آب و فیبر موجود در لیمو، اشتهای شما را کاهش میدهد و به شما کمک میکند بدون احساس گرسنگی،
از حجم غذای مصرفیتان بکاهید. همچنین اسیدسیتریک موجود در لیمو، در چرخهی زیستی نقش مهمی ایفا میکند و بازدهی فرایند تبدیل غذا به انرژی را افزایش میدهد.
سیستم ایمنی بدن را تقویت میکند
کمبود خواب، استرس و رژیم غذایی بد، سیستم ایمنی بدن را مختل میکند و ضعف سیستم ایمنی با بروز انواع سرماخوردگی و آنفولانزا خودش را نشان میدهد.
خبر خوب این است که با نوشیدن آبلیمو و عسل میتوانید آسیبهای وارده را ترمیم کنید.
ویتامین C لیمو و مواد معدنیِ عسل، سیستم ایمنی بدنتان را تقویت کرده و مبارزه با باکتریها،
ویروسها و دیگر میکروبهایی را که موجب بیماری میشوند،
آسانتر میکند. همچنین عسل شامل ضدمیکروبهای طبیعی است که سلامتی شما را حفظ میکند.
تاریخچه زنبور عسل در جهان
کاوشهای علمی در سنگواره ها، نشان از سابقه زیست 150 میلیون ساله زنبور عسل در کره زمین دارد.
زنبورهای عسل ابتدا به صورت انفرادی زیست می نمودند،
اما با شروع دوره رشد و تکثیر شدید گیاهان در حدود 150 میلیون سال پیش، زیست اجتماعی خود را آغاز نمودند.
این حشره متعلق به قاره های قدیم، مخصوصاً مناطق گرم آسیا می باشد.
این موجود همراه انسان به قاره های جدید نیز راه یافت، به عنوان مثال اولین جمعیت زنبور عسل
در سال 1822 آثاری از زنبور عسل ازحدود 40 میلیون سال پیش به صورت سنگواره بدست آمده که درموزه ی
شهر وایمار در آلمان نگه داری می شود .
- قدیمی ترین اثر تاریخی مربوط به برداشت عسل توسط انسان ، یک نقاشی مربوط به 12000 سال قبل ازمیلاد ،
درغارهای پیکورپ اسپانیا بدست آمده است .همچنین نقاشی کهن دیگری در افریقا ،
انسانی را نشان میدهند که برای رسیدن به کندو بالای نردبانی رفته و ظرفی برای قرار دادن شانهای عسل به کمر بسته است .
- شکل زنبور عسل و کندوهای گلی، روی سنگ نوشته های زمان فراعنه ،
در مصر باستان در 4000 سال پیش حکاکی شده ،
که نشان میدهد آنها نیز مانند کشاورزان امروزی برای برداشتن عسل از کندو از دود استفاده می کردند .
- در مقبره ی یکی از فراعنه ،مقداری عسل پیدا شده که بعد از 4000 سال قابل خوردن بود .
- بابلی ها و سومری ها وایلامی ها که در زمان مادها و قبل از آن همسایگان ایران بوده اند ،
در نوشته هایشان بارها از زنبور عسل نام برده اند .
حدود 350 سال قبل از میلاد ارسطو، دانشمند یونانی کتابی درباره ی زنبور و زنبورداری نوشت،
این اولین کتابی است که در باره خواص عسل به رشته تحریر درآمده ،وی بهترین عسل را عسل آویشن می دانست.
- بقراط حکیم بنیان گذار طب یونانی حدود 2500 سال پیش در درمان بسیاری از بیماریها از جمله زخمها ،
عسل تجویز نموده است .
- در کتاب تورات از سرزمین موعود چنین یاد می شود :
سرزمینی که در آن نهرهائی از عسل و شیر جاری است .
- حضرت مسیح (ع) عسل را غذائی آسمانی و مقدس و شفای هر دردی معرفی می کند .
- یونانیان باستان ، عسل را یکی از خوراک های بهشتی برای خدایان فنا ناپذیر خود می دانستند .
تاریخچه ی عسل درمانی
عسل در روغن مالی زخم های چرکین یا ریشه دار ودر درمان آنها کمک می کند.
دردهای معده وسرفه را ارامش می بخشد. دردهای دستگاه تنفس و هر درد مفصلی را تسکین میدهد.
عسل به علت داشتن قند فراوان سرکه نمی شود.
شراب نمی گردد وبه علت طعم شیرین خود خاطر خواه زیادی دارد.
به علت داشتن گلوکز وفروکتوز سریع الجذب بوده و هر دارویی که همراه آن خورده شود به سرعت اثر نیکنوش خود را خواهد بخشید.
زیرا بلافاصله وارد خون شده ودر درمان کم خونی،امراض هاضمه وضعف اعصاب مورد استفاده قرار می گیرد.
ارسطو فیلسوف بزرگ یونانی در کتابش موسوم به(افتاب باستانی پرورش زنبور عسل)
عقیده داردعسل دارای خواص ویژه ای است که اثر استثنایی روی تن آدمی دارد وهمچنین دموکریت فیلسوف مشهور یونانی که بیش از صد سال عمر کرد با غذا عسل می خورد.
وقتی از او سوال شد چگونه می توان سلامتی را حفظ کرد در پاسخ گفت:
عسل بخورید وبدن را با روغن ماساژ دهید.
جالینوس حکیم معتقد بود که عسل در درمان بعضی از بیماری ها اعجاز می کند
او برای درمان مسمومیت ها ، امراض معده و سرطان از عسل استفاده می نمود.
فیثاغورس و پیروان او که گیاهخوار بودند عسل را جز طعام روزانه خود قرار داده بودند.
بقراط 107 سال عمر کرد.او 2500سال پیش می زیست و پیوسته عسل میخورد ودر درمان اکثر بیماری ها مخصوصا زخم ها عسل تجویز می نمود.
ابو علی سینا دانشمند بزرگ ایرانی وبزرگ ترین شخصیت پزشکی
آن زمان در کتاب قانون پزشکی خود ده ها نسخه بر پایه موم وعسل به کار برده است وخواص شفا بخش عسل رادر درمان انواع بیماریها یاد آور شده است.
او می نویسد عسل در هنگام زیاد شدن بلغم اندرون را تقویت،
نیرو را زیادو اشتها را باز میکند. به عقیده ی وی عسل غذایی است که بدن را سالم وتقویت می کند،
حافظه را نیرو می بخشد وگذشته را در خاطر زنده می کند .
اندیشه را پاک وزبان را می گشاید.
بقراط حکیم می فرماید:باید کاری کنی که غذای تو تنها داروی تو باشد وداروی تو تنها غذای مخصوص تو گردد.
زنبورهای یک کندو شامل یک ملکه ، چند صد زنبور نر و چندین هزار زنبور کارگر میباشد.
در
تابستان و بهار که زنبورها فعالیت زیادی برای جمع آوری شیره دارند کندو
ممکن است7- 5 کیلو زنبور داشته باشدو تعداد زنبورهای نر در این موقع زیادتر
از هر موقع دیگر در کندو دیده شوند.
هر یک از این دو نوع زنبور وظیفه خاصی دارند ولی هدفی که یک کندو دنبال میکند
بقای نسل و یا دفاع و نگهداری کندو میباشد.
پرورش زنبور عسل قسمت اول
فصل پرورش زنبورها:
فصل پرورش نوزادان در شرایط آب و هوایی معتدل ، به مقدار کم ، از اواسط دی
ماه شروع شده مرتب توسعه مییابد و اوایل اردیبهشت به حداکثر خود میرسد.
در صورتی که شرایط اجازه دهد، فعالیت تولید مثل آنها ،به همین وضع ، تا اواخر خرداد ماه ادامه پیدا میکند و از آن به بعد رو به نقصان میگذارد.
در ماههای آبان و آذر فعالیت زاد و ولد بکلی متوقف می گردد.
نژادهای مختلف زنبورعسل از این حیث دارای خصوصیات متفاوت هستند.
هنگامی که تولید مثل کلنی در حداکثر توسعه خود میباشد، یک ملکه ممکن است 1500 تا 2000 تخم در روز بگذارد.
پرورش ملکه:
در یک کلنی زنبور عسل ، پرورش ملکه ممکن است به یکی از علل زیر صورت گیرد:
* نشاندن ملکه جدید به جای ملکهای که به علت نامعلوم معدوم شده است.
* تعویض ملکهای که پیر شده ولی هنوز مایل است فعالیت داشته باشد.
در حالت اول ، چندین ملکه در خانههای اضطراری که با تغییر شکل خانه کارگران ساخته شده، پرورش داده میشوند.
در ابتدای ساختمان خانه اضطراری ، سلول اصلی بوسیله مایع بخصوصی که از غده
زیر فکی کارگران ترشح میشود،انباشته شده، لارو داخل سلول اصلی در سطح آن
شناور میشود.
به این ترتیب ، لارو وارد قسمت ویژهای که برای پرورش ملکه ترتیب داده شده میگردد.
لاروهایی که برای پرورش اضطراری ملکه انتخاب میشوند اغلب دو روزه هستند ولی لاروهای سه روزه هم میتوان یافت.
معمولا کارگران کوشش میکنند که در پرورش اضطراری ملکه از لاروهای مسنتر استفاده کنند.
در صورتی که لارو انتخاب شده برای پرورش ملکه دو روزه باشد، در حدود 11 روز بعد ،
ملکه کامل از سلول خارج میشود و اگر شرایط هوایی مساعد باشد،
در فاصله 10 روز بعد جفت گیری کرده خود را برای تخم گذاری آماده می کند.
در این صورت ، از وقتی که کندو ملکهای را از دست میدهد.
تا هنگامی که ملکه تخمگذاری جانشین آن گردد حداقل سه هفته طول میکشد...
ادامه ی مطلب در پست بعدی...با ما همراه باشید.