javanhoney

فروش و توزیع عسل جوان

javanhoney

فروش و توزیع عسل جوان

تغذیه مصنوعی زنبور عسل

تغذیه مصنوعی زنبور عسل

به طور کلی تغذیه مصنوعی زنبور عسل به دو علت انجام می گیرد :

الف :  تحریک تخم ریزی ملکه و جبران نمودن نیازهای غذایی کندو در بهار به منظور افزایش جمعیت کندو قبل از کوچ و همچنین قبل از شروع جریان شهد از طبیعت .

ب : تحریک مجدد تخم گذاری ملکه در صورت محدود شدن تخم ریزی یا قطع شدن آن در فصل پاییز بعد از برداشت آخرین محصول عسل و تکمیل نمودن ذخیره زمستانی کندو .

بنابراین با توجه به موارد فوق مشخص می شود که تغذیه مصنوعی کندو نیاز طبیعی کندو است

که همه زنبورداران کشورمان به موقع به آن مبادرت می ورزند .

مقدار متوسط شکر مصرفی یک کندو را در سال 10 کیلوگرم تخمین می زنند

که باید در فصل بهار و پاییز با توجه به آنچه گفته شد به کندو داده شود .

بنابراین نباید تصور کرد که چون زنبوردار به کندو آب و شکر می دهد عسلش تقلبی است .

« تقلبات در عسل مختص سودجویان است نه زنبورداران » .

تغذیه مصنوعی زنبور عسل

استفاده از پنجره ملکه  برای تولید عسل

در کلنی های قوی برای محبوس کردن ملکه در یک قسمت از کندو و جلوگیری از تخم ریزی آن در طبقه های فوقانی می توان از پنجره ملکه ( جدار ) استفاده نمود ،

و از طبقه های بالا منحصرا برای ذخیره عسل استفاده کرد ،

با آن که ادعا می شود پنجره ملکه جداکننده عسل و محصول را کاهش می دهد ،

اما استفاده از آن باعث صرفه جویی در وقت و تلاش در کار زنبورداری می شود .

تغذیه زنبور عسل

شایان ذکر است که برخی از نژادهای زنبور عسل تمایلی برای عبور از آن نشان نمی دهند ،

اما ممکن است به مقداری وقت نیاز داشته باشند تا خود را با حضور پنجره تطبیق دهند .

پنجره ملکه را باید قبل از تولید شهد روی کندو قرار داد تا زنبوران بتوانند به عبور از آن خو بگیرند .

آماده کردن کندوها برای تولید عسل

آماده کردن کندوها برای تولید عسل

معمولا در فصل بهار و همزمان با فرارسیدن فصل گل و شکوفه در شهر های مختلف کشورمان با توجه به شرایط اقلیمی ،

ملکه زنبور عسل پس از یک استراحت کوتاه زمستانی تخم گذاری خود را مجددا آغاز نموده و فعالیت سایر زنبوران نیز از سر گرفته می شود .

همزمان با شروع فعالیت کندو ، زنبورداران تغذیه بهاره خویش را شروع نموده و با دادن شربت آب و شکر به کندو از یک طرف

باعث تحریک تخم ریزی ملکه گشته و از طرف دیگر نیازهای غذایی زنبوران را برطرف می سازند .

چرا که در این شهد در طبیعت کمیاب است .

زنبوران عسل جهت سوخت و ساز و متابولیسم خود نیاز به تغذیه مصنوعی دارند و این تغذیه هیچ نقشی در تولید عسل

نمیتواند داشته باشد زیرا هر قدر به میزان جمعیت کندو افزوده شود

به همان نسبت هم مصرف غذایی آن بیشتر خواهد شد .

آماده کردن کندوها برای تولید عسل

تغذیه کلنی ها معمولا تا اوایل تولید شهد در طبیعت ادامه داشته و

انجام این کار نه تناه باعث افزایش جمعیت کندو می شود

بلکه امکان تکثیر کلنی را هم برای زنبوردار مهیا می سازد .

تولید عسل طبیعی

بنابراین زنبورداری در کار تولید عسل موفق خواهد بود

که قبل از کوچ دادن کندوهایش حداکثر جمعیت را برای جمع آوری عسل داشته باشد و

انجام چنین کاری فقط و فقط با تغذیه به موقع کلنی ها قبل از کوچ تا تولید شهد در طبیعت امکان پذیر می باشد .

علت تغذیه مصنوعی زنبور با شربت آب و شکر چیست ؟

اکثر کسانی که شناخت کافی از عسل ندارند فکر می کنند که محلول آب و شکری که زنبورداران به زنبور می دهند

صرفا جهت تولید عسل است در صورتی که کاملا در اشتباهند .

باید توجه داشت که زنبور عسل مانند سایر جانداران نیاز به تغذیه مصنوعی دارد و این مسئله ای طبیعی است .

ادامه دارد ....

ویژگی های بعضی از عسل های طبیعی بخش دوم

ویژگی های بعضی از عسل های طبیعی بخش دوم

4 – عسل گشنیز : عسل گشنیز دارای عطر تند و طعم های خاصی است .

از گل های سفید و صورتی چتردار جمع آوری می شود .

شکوفه های گشنیز رشد کرده در یک هکتار زمین حدود 500 کیلو گرم عسل می دهد .

5 – عسل اوکالیپتوس : عسل اوکالیپتوس دارای طعم نامطبوعی است و ارزش پزشکی زیادی دارد و برای درمان سل ریوی توصیه می شود .

6 – عسل یونجه : عسل یونجه از گل های بنفش رنگ یونجه به دست می آید .

عسل تازه استخراج شده بی رنگ یا کهربایی رنگ است .

عسل یونجه به سرعت کریستالی شده و توده سفید رنگی را مانند شیر غلیظ ایجاد می نماید .

این عسل ، عطر و طعم خوبی دارد .

حاوی 57 درصد گلوکز و 40 درصد فروکتوز می باشد .

7 – عسل مریم گلی : عسل مریم گلی به رنگ کهربایی روشن یا تیره زرین ، با بو و مزه ای دلپسند است .

هر هکتار تحت کشت مریم گلی حدود 600 کیلوگرم عسل می دهد .

انواع عسل

8 – عسل اکلیل کوهی : عسل اکلیل کوهی عسلی است با کیفیتی عالی و مزه ای دلپسند ، به رنگ کهربایی روشن یا سفید با بوی خوش وانیل .

محتوی 37 درصد گلوکز و 40 درصد فروکتوز است .

از یک هکتار زمین گیاه خودرو 200 کیلوگرم و یک هکتار زمین تحت کشت اکلیل کوهی حدود  600 کیلوگرم عسل به دست می آید .

ویژگی های بعضی از عسل های طبیعی بخش دوم

9 – عسل شبدر : عسل شبدر یکی از بهترین عسل ها است .

کاملا بی رنگ بوده و عطر خوبی دارد . در شکل بلوری به صورت یک توده جامد سفید درمی آید .عسل شبدر حاوی 35 درصد گلوکز و 40 درصد فروکتوز است . یک هکتار زمین تحت کشت شبدر سفید حدود 100 کیلوگرم عسل می دهد .

انواع گیاهان عسل زا

انواع گیاهان عسل زا

در میان گیاهان مختلف ، صدها گونه گیاه می توان یافت که از گل آنها نوش ( شهد ) ترشح می شود ،

اما تعدادی از آنها می توانند شهد به اندازه کافی ترشح کنند و این ماده خام را برای زنبوران عسل فراهم آورند .

مهم ترین گیاهان عسل زا در ایران عبارتند از :

1 – انواع یونجه ها : یونجه باغی ، یونجه معمولی .

2 – انواع شبدر ها : شبدر سفید ، قرمز ، شیرین .

3 – گیاهان وحشی : گل قاصد ، انواع کنگر ، تلخه ، آویشن ، کاکوتی ، گرز ، گون و ده ها گونه دیگر.

4 – سایر گیاهان : اسپرس ، پنبه ، آفتابگردان ، گندم سیاه ، گشنیز ، ریحان ، نعناع ، سماق ، تمشک ، توت فرنگی ،

مرکبات ، سیب ، آلبالو ، بادام ، آلو ، اقاقیا ، لیلکی ، انگور فرنگی ، انگور معمولی ، بید ، درخت جوالدوز ، مریم  گلی ، سویا ،

سیاه دانه ، گشنیز ، کنار ، پیاز و جعفری .

انواع گیاهان عسل زا

انواع گیاهان عسل زا

ویژگی های بعضی از عسل های طبیعی

1 – عسل اقاقیای سفید : عسل اقاقیا یکی از بهترین انواع عسل است .

به هنگام مایع کاملا شفاف بوده به هنگام کریستالیزاسیون یا بلوری کردن (رس کردن ) رنگ آن به سفیدی برف می شود.

عسل اقاقیا شامل 36 درصد گلوکز و 40 درصد فروکتوز می باشد .

زنبورها از یک هکتار اقاقیای سفید 1700 کیلوگرم عسل تولید می کنند .

2 – عسل سیب : عسل سیب به رنگ زرد کم رنگ با عطری بی نظیر و شیرینی مطبوعی است .

دارای 32 درصد گلوکز و 42 درصد فروکتوز بوده و از شکوفه های سیب جمع آوری می شود .

یک هکتار شکوفه سیب حدود 40 کیلوگرم عسل می دهد .

3 – عسل زرشک : عسل زرشک به رنگ زرد طلایی با عطر مطبوع و طعم شیرین دلچسبی می باشد .

عسل زرشک باعث تصفیه خون می شود .

ادامه دارد ....


تقلبات در عسل

تقلبات در عسل

عسل به علت خواص بسیار زیاد و قیمت نسبتا بالایی که دارد همواره مورد توجه سودجویان بوده و با دست زدن به تقلب در آن

درآمد زیادی نصیب آنان می شود .

گاهی اوقات اجبارا یا عمدا عسل را از تغذیه مصنوعی زنبوران یا محلول آب و شکر و یا شیره انگور و توت تهیه می کنند

و آن را به جای عسل طبیعی می فروشند ،

این عسل دارای هیچ عطر و طعم مطبوعی نبوده و مسلما خواص عسل گل های مختلف را ندارد و

استاندارد آن را جزء عسل های طبیعی نمی داند .

در بعضی از کشور ها از جمله ایران گاهی عسل را به روش های مختلف با شکر و یا گلوکز مایع مخلوط می کنند

که این یک نوع تقلب در استحصال عسل محسوب می شود .

عسلک

عین این کار قبلا در آمریکا نیز انجام می شده است

و دولت آمریکا به ناچار در سال 1926 در فصل مقررات راجع به دارو و غذا یک ماده تنبیهی برای آن قرار داد .

« بر اساس این ماده مخلوط کردن عسل با هر نوع ماده قندی دیگر برای فروشنده جرم محسوب می شود . »

عسلک

بعضی از حشرات راسته جوربالان مانند شته ها و شپشک ها ضمن تغذیه از نباتات مختلف ، کربوهیدرات (مواد قندی )

اضافی خود را روی سطح برگ های نباتات مورد تغذیه دفع می کنند .

تقلبات در عسل

در مواردی که در طبیعت شهد کمیاب باشد زنبور عسل بالاجبار مواد قندی مذکور و همچنین سایر ترشحات شیرین گیاهان

( به غیر از شهد گل ها ) را جمع آوری و پس از تبدیل به صورت عسل در داخل سلول های قاب ذخیره می نماید این نوع عسل

که عسلک نامیده می شود از نظر عطر ، رنگ و مواد متشکله ، از کیفیت کمتری نسبت به عسل معمولی برخوردار است .

عسلک در مقایسه با عسل تیره تر و لوولوز و دکستروز کمتری دارد .

قندهای مرکب ، مواد معدنی ، نیتروژن و مواد اسیدی عسلک بیشتر از عسل می باشد.