در میان گیاهان مختلف ، صدها گونه گیاه می توان یافت که از گل آنها نوش ( شهد ) ترشح می شود ،
اما تعدادی از آنها می توانند شهد به اندازه کافی ترشح کنند و این ماده خام را برای زنبوران عسل فراهم آورند .
مهم ترین گیاهان عسل زا در ایران عبارتند از :
1 – انواع یونجه ها : یونجه باغی ، یونجه معمولی .
2 – انواع شبدر ها : شبدر سفید ، قرمز ، شیرین .
3 – گیاهان وحشی : گل قاصد ، انواع کنگر ، تلخه ، آویشن ، کاکوتی ، گرز ، گون و ده ها گونه دیگر.
4 – سایر گیاهان : اسپرس ، پنبه ، آفتابگردان ، گندم سیاه ، گشنیز ، ریحان ، نعناع ، سماق ، تمشک ، توت فرنگی ،
مرکبات ، سیب ، آلبالو ، بادام ، آلو ، اقاقیا ، لیلکی ، انگور فرنگی ، انگور معمولی ، بید ، درخت جوالدوز ، مریم گلی ، سویا ،
سیاه دانه ، گشنیز ، کنار ، پیاز و جعفری .
ویژگی های بعضی از عسل های طبیعی
1 – عسل اقاقیای سفید : عسل اقاقیا یکی از بهترین انواع عسل است .
به هنگام مایع کاملا شفاف بوده به هنگام کریستالیزاسیون یا بلوری کردن (رس کردن ) رنگ آن به سفیدی برف می شود.
عسل اقاقیا شامل 36 درصد گلوکز و 40 درصد فروکتوز می باشد .
زنبورها از یک هکتار اقاقیای سفید 1700 کیلوگرم عسل تولید می کنند .
2 – عسل سیب : عسل سیب به رنگ زرد کم رنگ با عطری بی نظیر و شیرینی مطبوعی است .
دارای 32 درصد گلوکز و 42 درصد فروکتوز بوده و از شکوفه های سیب جمع آوری می شود .
یک هکتار شکوفه سیب حدود 40 کیلوگرم عسل می دهد .
3 – عسل زرشک : عسل زرشک به رنگ زرد طلایی با عطر مطبوع و طعم شیرین دلچسبی می باشد .
عسل زرشک باعث تصفیه خون می شود .
ادامه دارد ....