javanhoney

فروش و توزیع عسل جوان

javanhoney

فروش و توزیع عسل جوان

مقاومت به کم آبی

مقاومت به کم آبی

محدودیت منابع آب شیرین جهت تولید محصولات زراعی و باغی و تکیه اقتصاد ملی بر ارزآوری ، سرمایه گذاران ،

حاضر نیستند روی تولید محصولات زراعی و دامی و صنایع وابسته که استمرار تولید همه ساله آنها هیچ تضمینی

به خاطر کمبود آب در اقلیم خشک ایران ندارد سرمایه گذاری کنند ،

در نتیجه سرمایه گذاری سنگین که می تواند گره گشای ده ها مشکل این بخش از تولید باشد ، هرگز انجام نمی گیرد .

بنابراین در گستره ی اقلیمی ایران صرف نظر از نوار باریکی در شمال کشور و استان

خوزستان اکثر مناطق کشور از نظر آب شیرین کافی جهت مصارف کشاورزی با کمبود شدید

مواجه هستند در قسمت اعظم  مناطق که کشاورزی انجام می گیرد

زعفران

آبیاری با آب با پ.هاش بالای 7/5 انجام می شود که عملا به دلیل ایجاد محدودیت های بی شمار در جذب

و انتقال مواد خوراکی امکان دستیابی به عملکرد کمی و کیفی بالا را غیر ممکن ساخته است.

مقاومت به کم آبی

در این بین کشت و کار گیاهانی که مصرف آب شیرین آنها در مقایسه با سایر گیاهان کمتر باشد از اولویت ملی در برنامه ریزی برخوردار می باشد

به عنوان مثال کشت برنج در مناطق مرکزی ایران همچون استان اصفهان یکی از اشتباهات فاحش و نشانه عدم وجود

برنامه ریزی در مدیریت منابع آب شیرین در کشور می باشد .

این در حالی است که اگر زراعت زعفران در استان اصفهان جایگزین زراعت برنج گردد

با 5 درصد آب مصرفی زراعت برنج می توان محصول اقتصادی 3 برابر ماحصل زراعت

برنج برداشت کرد . نتیجه نهایی در مقایسه با کشت و کار برنج ، زراعت زعفران 60 برابر از راندمان آب بالاتر برخوردار می باشد .

این ویژگی انحصاری فقط در اختیار زراعت زعفران می باشد ، چون این محصول استثنائی دوره ی رشد و نمو

را از آبان ماه شروع و تا اواخر اردیبهشت ماه ادامه می دهد ،

در حقیقت فقط چند دفعه آبیاری در فصل پائیز و زمستان که هیچ مزرعه یا باغی به آبیاری نیاز ندارد و به اندازه ی کافی آب جهت آبیاری موجود می باشد.

سازگار با عوامل اقلیمی ایران خصوصا نوسانات دمائی

سازگار با عوامل اقلیمی ایران خصوصا نوسانات دمائی

ایران به دلیل قرار گرفتن در کمربند خشک کره زمین دارای محدودیت در زراعت آبی است،

کمبود آب در ایران یکی از چالش هایی است که آینده ی کشاورزی ایران را به شدت به مخاطره افکنده است .

زعفران

اقدامات وزارت نیرو و سازمان های آب منطقه ای و فشار مداوم بر کشاورزان

جهت نصب کنتورهای آب و تهدید مکرر به کنترل و نظارت بیشتر بر استحصال آب برای مصارف کشاورزی ،

یکی از نگرانی های عمده کشاورزانی است که اگر چه برای خرید و حفر چاه

سرمایه گذاری سنگین نموده اند اما هیچ اطمینانی به آینده ندارند

آیا سفره های آب زیرزمینی تا سال های آینده تداوم خواهد داشت ؟

آیا قوانین جدید مانع استحصال آب برای آبیاری مزارع نخواهد شد ؟

همه این دغدغه ها مرتبط با عوامل اقلیمیو خصوصا آب باعث می شود

که به ویژگی های انحصاری گیاه زعفران که با شرایط آب و هوایی ایران تطبیق کامل خصوصا از نظر نیاز به آب دارد ،

توجه بیشتری شود و برنامه ریزی همه جانبه و گسترده تری در خصوص زراعت زعفران انجام پذیرد

این گیاه به دلیل رشد و نمو در فصل پائیز و زمستان و عدم نیاز به آب در فصل تابستان عملا گیاهی شاخص برای دفاع اقلیمی ایران می باشد .

سازگار با عوامل اقلیمی ایران خصوصا نوسانات دمائی

همچنین قابلیت تحمل افت دما به دلیل برخورداری از ویژگی های فیزیولوژیکی خاصی از جمله شکل برگ ،

ساقه و کورم این گیاه را در رده ی گیاهانی قرار داده است که هیچ صدمه ای از نوسانات افت دما در اوائل فصل بهار یا اوائل پائیز نمی بیند ،

چرا که رشدو نمو این گیاه بسته به نقاط مختلف جغرافیایی کشور از اوائل آبان شروع

و تا اواسط اردیبهشت ماه ادامه می یابد و از آنجا که برداشت گل در اواسط پائیز انجام می گیرد .


قابلیت کشت و کار زراعی و تزئینی

قابلیت کشت و کار زراعی و تزئینی

گیاه زراعی زعفران از جمله نادرترین محصولاتی است که می تواند جنبه ی زراعی و تزئینی داشته باشد .

کم نیستند افراد علاقه مندی که در کشور های اروپایی از جمله انگلستان و

سایر نقاط جهان که همه به لحاظ جنبه های تفننی  تعدادی کورم زعفران را از فروشگاه های دارای مراکز خرید

با امکانات باغ و باغچه خریداری و شخصا در گلدان درون منزل یا باغچه خود می کارند

و هم از شکل و ظاهر زیبای گل زعفران و هم عطر و بوی آن در فضای منزل و باغچه استفاده می برند و هم کلاله های زیبای زعفران

را به عنوان زعفران تازه و ارگانیک مورد مصرف قرار می دهند .

قابلیت کشت و کار زراعی و تزئینی

از آنجا که دوره ی گل دهی این گیاه زراعی و تزئینی حدود 20 روز است ،

این دوره ی گل دهی طولانی حائزارزش می باشد از آنجا که تولید سالیانه زعفران جهان حدود 500 برآورد می گردد و ارزش این مقدار تولید معادل 2/5 میلیارد دلار می باشد

که گیاه زعفران را در رده ی گیاهان زراعی مهم از جمله در کشور ایران با تولیدی بالغ بر 400 تن سالیانه قرار می دهد ،

کشت زعفران

در بین محصولات زراعی ایران کمتر گیاهی توان ایفای  نقش مشابه در اقتصاد ملی و ارزآوری با زعفران وجود دارد .

قابلیت کشت و کار زراعی و تزئینی توام در حقیقت از امتیازاتی است که می تواند

به توسعخ ی دامنه کشت و کار این محصول ختم شود .

با اندکی تامل در امتیازات انحصاری گل به عنوان محصول قابل برداشت در می یابیم

که از جهات مختلف گل زعفران می تواند مورد استقبال و اقبال عموم مردم از تولیدکننده تا مصرف کننده قرار گرفته و همان گونه که مصرف زعفران می تواند فرحبخش و نشاط آور باشد ،

تماشای گل و پخش عطر و بوی گل آن در مزرعه و کارخانه و فروشگاه باعث شادی و ایجاد روحیه ی مثبت و انرژی زا در افرادی شود که با گل زعفران سرو کار دارند .

زعفران،محصول اصلی اقتصادی

زعفران،محصول اصلی اقتصادی

محصول اصلی اقتصادی گیاه زراعی زعفران فقط گل این گیاه می باشد که به دلایل زیر از دیدگاه تولید محصولات زراعی حائز اهمیت می باشد .

1 – تولید گل ، رشد زایشی در ابتدای فصل رشد و نمو و سپس رشد رویشی.

2 – گل کوچک ولی ارزشمند که برداشت و حمل و نقل آن آسان و دارای حجم زیاد نمی باشد .

3 – قابلیت نگهداری گل برای مدت 2 تا 3 روز و امکان حمل ونقل جهت فرآوری از منطقه ای به منطقه ای یا از کشوری به کشور دیگر .

زعفران،محصول اصلی اقتصادی

4 – امکان برداشت با دست بدون نیاز به تکنولوژی خاص در کشور های جهان سوم فاقد تکنولوژی .

5 – سهولت برداشت گل به توسط کودکان ، زنان ، افراد معلول ، کهنسال و استفاده از نیروی کار ارزان .

برداشت زعفران

6 – عدم نیاز به مهارت خاص در برداشت گل و عدم زخمی شدن دست ها در برداشت .

7 – مورد علاقه بودن تمام اقشار جامعه به دلیل عدم ایجاد گرد و خاک در زمان برداشت .

8 – فرحبخشی عطر و بو هنگام برداشت گل در صبح زود.

9 – نرم و لطیف بودن گل و نداشتن هیچگونه خار و صدمه ندیدن دست هنگام برداشت گل حتی توسط کودکان.

10 – امکان شرکت ساکنین شهر ها حتی متخصصین هنرمندان ، دانشجویان ، دانش آموزان و خانم های خانه دار به تولید این محصول به دلیل سرو کار داشتن با گل .

11 – تاثیر روحی و روانی مشاهده و سرو کار داشتن در برداشت با گل خوشبو و خوشرنگ بر تولیدکنندگان و برداشت کنندگان گل .

12 – اثرات رایحه بخش به محیط زیست اطراف مزارع دارای گل زعفران خصوصا طبیعت خشن حاشیه کویر و مناطق صنعتی و فاقد گل گیاه در ایران .

13 – اثرات زیباسازی بر محیط زندگی روستائیان و شهر ها .

14 – جذب پرندگان زیبا به مزارع زعفران .

15 – کمک زیست محیطی به زنبور ها در فصل سرد .


توصیه هایی برای خرید عسل مرغوب ادامه

توصیه هایی برای خرید عسل مرغوب ادامه
4 – مخمر های عسل در دمای کمتر از 11 درجه سانتی گراد رشد نمی کند

یعنی نگهداری عسل در این دما آن را از تخمیر محافظت می کند

البته نگهداری عسل در دمای 38 درجه سانتی گراد نیز می تواند

از تخمیر آن جلوگیری کند ولی در دراز مدت به کیفیت آن صدمه می زند

زیرا نگهداری عسل در حرارت بالا کیفیت عسل را از بین می برد .

به طور کلی  باید توجه داشت که :

-کلیه عسل ها محتوی مخمر های غیر مضر برای انسان هستند .

-عسل هایی که بیش از 17 درصد رطوبت دارند

احتمالا و آنهایی که بیش از 19 درصد رطوبت دارند حتما ، تخمیر می شوند .

توصیه هایی برای خرید عسل مرغوب ادامه

عسل درمانی

-برای جلوگیری از تخمیر باید عسل را حرارت داده و آن را به مدت نیم ساعت در دمای 63 درجه سانتی گراد قرار داد

تا کلیه مخمر های آن  از بین رفته و تخمیر صورت نگیرد .

البته امروزه از روش های جدیدتری مانند استفاده از یو وی برای از بین بردن مخمر های عسل استفاده می کنند .

-عسل در زمستان تخمیر نمی شود زیرا دمای کمتر از 11 درجه سانتی گراد از تخمیر عسل جلوگیری می کند .

-بعد از شکرک زدن عسل احتمال تخمیر افزایش می یابد.

-گاهی در شرایط مناسب برای رشد مخمر ها ، تخمیر عسل حتی می تواند در شان قبل از درپوش گذاری انجام شود .

5 – مسئله ای که بسیار مهم است و هنوز به صورت شبهه ای برای بسیاری از مشتریان عسل باقی مانده شکرک زدن عسل است باید توجه داشت

که اکثر عسل ها پس از مدتی شکرک می زنند البته زمان شکرک زدن عسل با توجه به نوع گیاه و میزان و نوع ذرات موجود در عسل و غیره فرق می کند

به طوری که بعضی عسل ها بعد از چند هفته ، چند ماه و چند سال شکرک می زنند و برای مایع کردن عسل شکرک زده باید ظرف عسل نیم ساعت در دمای 65 تا 70 درجه سانتی گراد قرار گیرد .

مشتریان عسل در بعضی کشور ها عسل های شکرک زده یا کرمی بیشتر می پسندند

و زنبورداران این عسل ها را در بسته بندی های مختلفی به بازار عرضه می کنند .