javanhoney

فروش و توزیع عسل جوان

javanhoney

فروش و توزیع عسل جوان

توصیه هایی برای خرید عسل مرغوب

توصیه هایی برای خرید عسل مرغوب

روش های مرسوم در فرهنگ عوام برای تشخیص عسل طبیعی از تقلبی پشتوانه علمی نداشته و روش های صحیح و قاطعی نیستند

البته این مسئله یک امر طبیعی است زیرا عسل دارای خصوصیات پیچیده ای بوده

و نیز تحت تاثیر مستقیم شرایط محیطی قرار می گیرد

به طور مثال در محیط گرم به سادگی روان شده

و در محیط سرد بسیار سفت و چسبنده است همچنین در محیط مرطوب به راحتی رطوبت جذب می کند

و در محیط خشک رطوبت آن کاهش می یابد نور مستقیم خورشید نیز به سادگی ترکیبات آن را تحت تاثیر قرار می دهد .

توصیه هایی برای خرید عسل مرغوب

بنابراین تشخیص عسل طبیعی مرغوب توسط خریداران ،

بدون استفاده از وسایل آزمایشگاهی کار مشکلی است البته زنبورداران و افرادی که با فرآوری عسل سروکار دارند

تشخیص تجربی نسبتا خوبی دارند ولی هنوز روش ساده ای برای مردم وجود ندارد

که بتوانند به راحتی عسل تقلبی را از طبیعی تشخیص دهند البته در آزمایشگاه با دستگاه های ساده ،

عسل مرغوب

مرغوبیت و صدمات مختلفی که به عسل وارد شده قابل اندازه گیری است .

ولی برای این که یک دید کلی برای همه مشتریان عسل ایجاد شود

و دقت آنها برای خرید آن افزایش یابد باید نکات زیر مورد توجه قرار گیرد :

1 – عسل را از فروشگاه های معتبر خریداری نمایید .

به خصوص فروشگاه هایی که خود زنبوردار بوده و عسل تولیدی خود را ارائه می نمایند و شما از سابقه فعالیت آنها مطلع هستید .

2 – به خصوص اگر عسل را از دست فروش ها خریداری می نمایید توجه کنید که برچسب آن که باید محتوی نام و نشانی شرکت تولیدی ،

شماره پروانه بهداشتی ، وزن و غیره باشد .

3 – برخی مردم میزان رطوبت و مرغوبیت عسل را به وسیله برگرداندن

شیشه عسل و سرعت بالا و پایین رفتن حباب داخل شیشه و برخی نیز به وسیله میزان کش آمدن عسل اندازه گیری می کنند باید توجه داشت که این روش ها دقیق نبوده

زیرا شرایط محیطی به خصوص دما تاثیر زیادی بر روی عسل داشته به طوری که در محیط گرم روانتر و در محیط سرد سفت تر است .

ادامه ی مطلب در پست بعدی...

شناسایی میکروسکوپی عسل

شناسایی میکروسکوپی عسل

اغلب زنبورداران با عسل هایی مواجه می شوند که از منشاء آن ها بی اطلاع هستند

و به دلایل زیادی تمایل دارند که گل منبع این عسل ها را بشناسند .

بهترین روش شناخت منشاء عسل تشخیص گرده ها در عسل است .

شناسایی عسل

یکی از دلایل شناخت منبع عسل عبارتند از :

دستیابی به منابع عسل هایی با طعم خوب ، رنگ منحصر به فرد و مورد پسندمشتریان  که در نتیجه زنبورداران می توانند برای به دست آوردن

عسل بیشتر از این گل ها زنبور های خود را به منطقه تجمع آنها منتقل نمایند .

و نیز شناسایی منابع عسل هایی با طعم نا مطلوب تا زنبور داران کندو های خود را به مناطق تحت پوشش این گل ها منتقل نکنند .

به هر حال با تشخیص عسل های مرغوب عسل هایی با مارک های تقلبی نیز شناسایی خواهند شد .

معمولا این روش شناسایی منبع عسل صد در صد درست نبوده مجموعه ای از فاکتور ها مانند رنگ ، طعم ، محل و آنالیز شیمیایی عسل مانند انواع قند ها و نسبت آنها همراه تشخیص نوع گرده برای تعیین صد در صد منبع عسل موثرترند .

شناسایی میکروسکوپی عسل

جمع آوری مستقیم گرده از زنبور آسان تر از جدا کردن دانه های گرده عسل است . دانه های گرده معلق در عسل را به روش زیر می توان جدا کرد :

ابتدا نمونه عسل را با نسبت بیست به یک با آب رقیق می کنیم

و آن را در دستگاه سانتریفیوژ با سرعت 3500 دور در دقیقه برای مدت ده دقیقه قرار می دهیم

برای حذف پروتئین ها و کربوهیدرات های سطح گرده نمونه را شستشو می دهیم .

سپس برای بررسی میکروسکوپی نمونه گرده را روی یک لام قرار داده رنگ آمیزی می کنیم .

ولی معمولا تشخیص دقیق نوع گرده به وسیله میکروسکوپ نوری امکان پذیر نبوده

ولی میکروسکوپ الکترونی جزئیات مورد نیاز را مشخص می نماید

متاسفانه اکثر مردم به این دسترسی ندارند.

هفت قانون طلایی کیفیت عسل

هفت قانون طلایی کیفیت عسل

عوامل تعیین کننده کیفیت عسل که به هفت قانون طلایی معروف هستند در زیر شرح داده می شوند :

1 – عسل باید خالص بوده و با ماده دیگری مخلوط نشود .

یعنی با توجه به قوانین مواد غذایی چیزی به آن اضافه و یا کم نگردد.

2 – عسل باید رسیده باشد یعنی بیش از نصف سلول های شان عسل دارای درپوش های مومی باشند.

این مسئله به مقدار آب ، آنزیم و سایر مواد آلی افزوده شده توسط زنبور بستگی دارد .

زیرا هر چه زنبور ها بیشتر روی عسل کار کرده باشند عسل رسیده تر است .

مدیریت صحیح زنبورستان ،درست بودن اندازه و ابعاد کندو ها و قدرت کافی کلنی ها بر روی رسیده شدن عسل تاثیر زیادی دارد .

باید توجه داشت که مقدار آنزیم عسل رسیده با توجه به نوع گیاه در محدوده معینی تغییر می کند .

هفت قانون طلایی کیفیت عسل

3 – برای حفظ ترکیباتی مانند مواد معطر ، آنزیمها ، مواد ضد میکروب و رنگدانه ها باید عسل در شرایط طبیعی خود نگهداری شود .

4 – عسل باید تمیز بوده و فاقد ذرات موم ، اجزاء بدن زنبور ها و سایر حشرات باشد .

5 – عسل به صورت مایع ( شفاف ) و کریستالی (کرمی ) باید از غلظت خوبی برخوردار باشد .

6 – عسل باید به خوبی بسته بندی شده و همچنین برچسب مناسبی داشته باشد .

7 – برچسب عسل باید دارای اطلاعات صحیحی در مورد منشاء گیاهی عسل ، نوع تغذیه زنبورها و نام زنبوردار یا تولیدکننده آن باشد .اطلاعات روی برچسب عسل باید همواره صحیح باشد و خریدار را گمراه نکند .

کیفیت عسل

تبصره : بعضی زنبورداران فعالیت خود را وسیع تر کرده و اواسط زمستان به نواحی گرمسیری مانند میناب ، جیرفت ، جهرم ، داراب ، دزفول و غیره می روند و اواخر فروردین به نواحی معتدل گرم و اواسط خرداد به نواحی کوهستانی و سردسیری مانند دامنه های جبال بارز کوه های بختیاری ، خوانسار و نواحی ییلاقی اطراف کاشان کوچ می کنند .

تشخیص عسل تقلبی

تشخیص عسل تقلبی

برای شناسایی عسل های تقلبی ابتدا باید روش های ارزیابی عسل را که مشتمل بر روش های آزمایشگاهی پیچیده ، روش های آزمایشگاهی ساده و روش های تجربی است بشناسیم .

روش های آزمایشگاهی جدید به روش ایزوتوپ در بخش قبلی توضیح داده شد ولی در اینجا می خواهیم با روش های ساده تر آشنا شویم .

به طور کلی در بحث سلامتی عسل همواره باید مسئله کیفیت و چگونگی کنترل آن در نظر گرفته شود.

رنگ عسل

ارزشیابی عسل

برای ارزشیابی یا کنترل کیفیت عسل چه خصوصیاتی را باید بررسی کنیم ؟

در گذشته جواب های متفاوتی به این سوال داده شده است

آزمایش ارگانولپتیک بو و مزه عسل برای بررسی طعم و رایحه آن به آزمایش کیفیت عسل وابسته است.

کیفیت عسل به خصوص به عوامل زیر بستگی دارد :

1 – رنگ عسل :معمولا عسل های روشن طعمی ملایم و عسل های تیره طعمی تند دارند

ایرانی ها عسل های متمایل به قرمز را نسبت به روشن ترجیح می دهند این عسل ها معمولا دارای مواد آروماتیک و مواد معدنی بیشتری هستند در حالی که بعضی کشور ها به خصوص  آمریکایی ها عسل روشن با بوی ملایم را می پسندند.

به طور کلی رنگ برای درجه بندی عسل ها نقش مهمی دارد .

تشخیص عسل تقلبی

2 – طعم عسل که معمولا به منبع شهد بستگی دارد .بدون شک میزان آب موجود در عسل نقش مهمی در ارزیابی کیفیت عسل دارد .عسل های دارای آب زیاد تمایل به ترش شدن و فاسد شدن داشته و بو ومزه کمی دارند همچنین ، دانه هایی به طور منظم در آنها ایجاد شده و هنگام ذخیره به دو لایه مجزا تقسیم می شوند .میزان رسیده بودن عسل علاوه بر مقدار آب به فعالیت آنزیمهای متعددی مانند دیاستاز و اینوتاز بستگی دارد ، اینورتاز اختصاصی ترین آنزیم عسل است .

عسلک چیست ؟

عسلک چیست ؟

عسلک یا شهد گیاهی مایع شیرینی است که توسط زنبور عسل و بعضی

حشرات مکنده به ویژه شته گیاهان و حشرات پولک دار که از گیاهان تغذیه می کنند

استخراج شده و ذخیره می شود که نسبت به عسل از طعم و کیفیت کمتری برخوردار است .

اروپائیان برخی انواع عسلک را غذایی بسیار لذیذ می دانند

به طوری که مجموعه ای از مورچه ها را در برخی جنگل ها برای تولید عسلک نگهداری می کنند .

عسلک در زمان کمبود شهد اهمیت بیشتری داشته و

احتمالا روی برگ درختانی مانند بلوط ، راش ، سپیدار ، باقی مانده سوخته مواد آلی ،

نارون ، گردوی آمریکایی ، افرا، سدر ، صنوبر ، درختان میوه و غیره یافت می شود .

قند های عسلک به مراتب پیچیده تر از قند های عسل بوده زیرا دو نوع آنزیم از حشرات مکنده و زنبور عسل در تولید آن دخالت دارند .

عسلک

بسیاری از محققین قند های عسلک را با استفاده از روش های مختلف تجزیه کرده اند .

عسل های مصنوعی شیره گیاهان

این عسل ها مواد و ترکیباتی شبیه عسل طبیعی داشته که از تغلیظ آب میوه ها به طریق مصنوعی و صنعتی به دست می آیند

و بدون دخالت زنبور از قند نیشکر و میوه های شیرین مانند خربزه ، هندوانه ، کدوی تنبل و خرما تولید می شوند .

این روش در ایران متداول نبوده ولی در بعضی کشور ها مرسوم است .

در سال های اخیر طرح تحقیقاتی تولید عسل از خرما آغاز شده است .

عسلک چیست ؟

عسل خرما برای نخستین بار در سال 70 توسط موسسه تحقیقاتی مهندسی زراعی وزارت کشاورزی از خرماهای ضایعاتی درجه 3 و 4 تولید و به مردم عرضه شد .

این عسل عصاره تغلیظ شده خرما می باشد

که از طریق عملیات فیزیکی ازنظر رنگ ، عطر و مزه فرآوری شده و تمام ترکیبات ناشناخته آن در آزمایشگاه مشخص شده است .