javanhoney

فروش و توزیع عسل جوان

javanhoney

فروش و توزیع عسل جوان

شکرک زدن عسل

شکرک زدن عسل

شکرک زدن عسل نه تنها بر بدی و تقلبی بودنش نیست بلکه برعکس معرف آن است

که عسل کاملا سالم بوده و به هیچ وجه با شکر مخلوط نشده است

و این خلاف تصور غلط و رایج در ایران است

که عسل شکرک زده و سفت شده را تقلبی می دانند .

آنچه که در اصطلاح شکرک زدن می گویند و به خاطر وجود کلمه

شکر در ذهن تقلبی بودن عسل را تداعی می کند ،

چیزی جز پدیده تبلور نیست .عسل به علت درصد بالای مواد قندی که دارد در واقع یک ماده جامدی است

که تحت شرایط بسیار شکننده ای به صورت مایع قرار دارد . این ماده اشباع شده قندی باید در واقع جامد باشد ،

ولی به طور اتفاقی مایع است .

شکرک زدن عسل

به همین دلیل به محض اینکه شرایط مطلوب مهیا شود این تغییر فیزیکی یعنی شکرک زدن ، پدیدار می گردد .

شکرک زدن عسل

شکرک زدن عسل بستگی به ترکیبات آن ، شرایط انبارداری ، بسته بندی نمودن و یا ذخیره شدن آن دارد و همیشه علامت نامرغوب بودن آن نیست .بعضی از عسل ها در شان هم کریستالیزه می شوند .

اکثر عسل ها پس از مدتی که در انبار ، فروشگاه و منازل نگهداری شدند خود به خود شکرک زده و از حالت مایع خارج می گردند و به اصطلاح رس می کنند .

از نقطه نظر اکثر مصرف کنندگان که آگاهی کافی از خصوصیات عسل ندارند این امر مبین ناخالصی و غیرطبیعی بودن آن است.

متاسفانه این موضوع به حدی تاثیر سوء در ذهن مصرف کنندگان ایجاد کرده است

از یک طرف مشکل بزرگی را برای تولیدکننده در جریان عرضه به بازار و از طرف دیگر برای مصرف کنندگان از نظر طبیعی بودن عسل مایع به وجود آورده است .

باید توجه داشت که شکرک زدن و خاصیت تبلور عسل،دلیل عدم مرغوبیت آن نیست و

در بعضی از کشورهای خارجی عسل تبلور را بیشتر دوست دارند و گاهی به عسل غیرمتبلور مقداری پودر قند می افزایند

تا به مرور به شکل بلور درآید .

خواص درمانی عسل شان

خواص درمانی عسل شان

عسل همراه با موم که از نظر گرده ، بره موم و موم غنی است در مورد سینوزیت ،

زکام اسپاسمی ، ناراحتی های تنفسی ، ورم معده و ورم لثه موثر است .

در رابطه با برفک دهان آن را باید جوید .

لازم به ذکر است که موم زنبور عسل ماده ای است خنثی

که دستگاه گوارش انسان و سایر جانداران قادر به تجزیه مولکول های آن نیستند ؛

یعنی پس از تغذیه جذب نمی شود و به همان صورت که تغذیه شده است از بدن دفع می گردد ؛

اما می تواند به سرعت به وسیله پوست جذب شود به همین دلیل امروزه آن در ساخت وسایل بهداشتی آرایشی نظیر کرم ها ، پماد ها ، ماسک های زیبایی صورت و غیره از اهمیت بسزایی برخوردار است .

جارویس پژوهشگر آمریکایی جویدن فرآورده ای از موم و عسل را برای پاک کردن راه های بینی و حلق توصیه می کند و

در مورد سینوزیت ، تنگی نفس و زکام آن را دارویی بی نظیر می شناسد .

خواص عسل شان

برای این کار بیماران باید هر ساعت نصف قاشق مرباخوری عسل با موم مصرف نموده و موم آن را یک ربع بجود .

به عقیده جارویس ، عسل موجود در شان عسل وقتی با موم مصرف شود یا به صورت موضعی استعمال گردد ،

واکنش ضدحساسیت ایجاد می نماید .

خواص درمانی عسل شان

عسل شان به ویژه درپوش های مومی آن دارای مواد ضدآلژی است که توسط زنبورداران عسل تولید می شود .

ترکیب این مواد شیمیایی هنوز ناشناخته است .

اثر حساسیت زدایی عسل احتمالا مربوط به فعالیت ضد سمیت آن است .

معلوم شده است که قندهای موجود در عسل اثر ضد سم دارند .

گلیکوژن که در کبد تولید می شود در سلول های کبدی ذخیره می گردد و به عنوان ماده ای انرژی زا و عامل ضد حساسیت به اندام های دیگر جریان می یابد .

گلیکوژن همچنین می تواند باعث بهبودی فرآیندهای سوخت و ساز گردد.

روش نگهداری عسل شان

روش نگهداری عسل شان

ارزش عسل شان به مقدار زیاد به ظاهر آن بستگی دارد ، لذا دقت در جا به جا کردن آن اهمیت زیادی دارد .

پروانه موم خوار ممکن است برای عسل شان آفت مهمی محسوب شود اما این حشره نمی تواند

روی موم های سفید زندگی خود را کامل کند ؛

وی آثاری مانند لاروهای کوچک مرده و تونل هایی روی پولک های قاب های پر از عسل از خود باقی می گذارد

که باعث کاهش کیفیت آن هنگام عرضه به بازار گشته و روی مصرف کننده اثر نامطلوب دارد ،

به همین دلیل باید شان ها را با داروهای مجاز و موثرگازی ضدعفونی نموده و یا اینکه آنها را در فریزر قرار داد .

در بسیاری از مناطق آمریکا شان های عسل را با سی.او.2 که از قانون مصرف دارو و مواد غذایی مستثنی است

علیه پروانه موم خوار ضدعفونی می کنند .

در سال های اخیر کاربرد ای.دی.بی مجاز شده است .

بسته بندی عسل های شان

از آنجایی که مقررات مرتبا تغییر پیدا می کند لذا زنبورداران برای اطلاع وضعیت موجود سموم آفت کش ،

بایستی دائما با مسئولین اجرای مقررات در تماس باشند .

بسته بندی عسل شان

امروزه عسل شان را با نوع بسته بندی به بازار عرضه می کنند :

1 – بسته بندی خود زنبور عسل :

برای این کار شان را داخل کندو گذاشته و مستقیما به وسیله زنبور عسل پر شده و به همان صورت به بازار عرضه می گردد .

روش نگهداری عسل شان

2 – به صورت قطعات بریده شده :

می توان شان عسل را با کاردک نازک و تیز یا ابزار برنده داغ شده مخصوص به قطعات مختلف بریده

و این قطعات را در اتاق گرم یا روی شبکه های توری فلزی قرار داد

تا عسل های سلول های بریده شده چکه کرده و کاملا خشک شود .

سپس آنها را در کیسه پلاستیکی مانند سلوفان یا در جعبه های پلاستیکی بسته بندی کرد .

3 – مخلوط عسل شان و تصفیه شده :

برای این کار قطعه ای از عسل موم را در داخل قوطی شیشه ای دهان گشاد یا جعبه پلاستیکی قرار داده و روی آن را تا اندازه معین عسل تصفیه شده می ریزد .

تولید عسل های شان در ایران

تولید عسل های شان در ایران

عسل شان عبارت از عسلی است که داخل سلول های شان ذخیره شده باشد .

قبل از اختراع اکستراکتور ، عسل فقط در داخل شان ها به فروش می رسید .

با به کارگیری این وسیله به منظور بالا بردن تولید، و سهولت عرضه کردن آن به خریداران در امر تولید ، بسته بندی و توزیع عسل به سمت عسل تصفیه شده گرایش پیدا کرده و

امروزه اکثر مردم تصورشان از عسل ، همان عسل تصفیه شده است

که امروزه به صورت مایع ( شهد )به فروش می رسد ؛

اما هنوز نیز به طور محدود متقاضی عسل شان وجود دارد .

خبرگان عسل مدعی هستند که در صورت استخراج ، گرم کردن و تصفیه بعضی از مواد آروماتیک که در عطر و طعم عسل

موثرند ، از بین می رود و تنها با خرید عسل شان است

که مواد بسیار حساس موجود در عسل باقی می ماند .

تولید عسل جوان

بعضی از خریداران برای عسل شان که به طرز جالبی بسته بندی شده بهای بیشتری می پردازند و برخی از زنبورداران با

رضایت خاطر حاضرند برای تولید عسل شان دقت و تلاش بیشتری نمایند.

تولید عسل های شان در ایران

تولید عسل شان

تولید عسل شان خوب و قابل توجه ، یک هنر است .

زنبوردارانی که عسل شان تولید می کنند معمولا کندوهای خود را پر جمعیت نگه داشته و مانع بچه دادن آن می شوند

و به محض نزدیک شدن جریان شهد اقدامات لازم را از قبیل دادن طبقه و موم و غیره به کندو به عمل می آورند.

بهترین عسل شان در جاهایی تولید می شود که جریان شهد در یک زمان قابل پیش بینی آغاز شود و مدت آن طولانی بوده

و رنگ عسل منطقه نیز یکنواخت باشد در عین اینکه معمولا عسل شان تولید شده

دارای سایه هایی از رنگ های مختلف است ولی مصرف کنندگان ، عسل شان یکنواخت را ترجیح می دهند .

اندازه گیری قندهای عسل

اندازه گیری قندهای عسل

برای تعیین میزان قندهای عسل از روش فهلینگ استفاده می شود .

در این روش ابتدا قندهای احیاکننده سپس مقدار کل قند را اندازه گیری می نمایند .

با کسر قندهای احیاکننده از قند کل میزان قندهای غیر احیاکننده به دست می آید .

طبق نظر کمیسیون بین المللی عسل و کمیسیون مواد قندی کدکس و استاندارد عسل ایران

مقدار قندهای احیاکننده عسل نباید کمتر از 65 و همچنین میزان ساکارز نباید بیش از 5 درصد باشد .

صادرات و واردات عسل

واردات و صادرات عسل نقش عمده ای در تعیین قیمت عسل داشته و بدون شک وضعیت اقتصادی تولید کننده

را تحت تاثیر قرار می دهد .

کشورهای مهم صادرکننده عسل عبارتند از :

آرژانتین ، مکزیک ، گواتمالا ، کانادا، جمهوری دومینکن ، اسپانیا ، آمریکا ، السالوادر، شیلی ، برزیل ، جمهوری خلق چین ،

استرالیا و زلاندنو .

کشورهای مهم واردکننده عسل عبارتند از :

آلمان غربی ، بلژیک ، هند ، انگلستان ، فیلیپین ، سوئیس ، فرانسه ، اتریش ، ایتالیا و برخی کشورهای عربی خاورمیانه و

حوزه خلیج فارس .

واردات و صادرات عسل

قبل از سال 1357 کشورمان نیز جزء کشورهای واردکننده عسل به شمار می آمد و عسل بسته بندی شده به صورت های

مختلف به بازارهای ایران راه می یافت

ولی در سال های بعد ، بازار در نقطه نظر صادرات و واردات برای مدتی راکد شد و قیمت عسل نیز برای چندین سال تقریبا ثابت ماند .

اندازه گیری قندهای عسل

اخیرا با توجه به سیاست اقتصادی دولت مبنی بر صادرات کالاهای غیر نفتی ، عسل نیز در گروه کالاهای صادراتی قرار گرفت

و لذا تولیدکنندگان و صادرکنندگان اقدام به صادرات عسل به کشورهای مختلف خصوصا کشورهای همسایه خلیج فارس نمودند .

در رابطه با صادرات عسل باید توجه داشت که تا کنون چندان از سیستم های پیشرفته بسته بندی عسل در ایران استفاده نشده است ،

تولیدکنندگان مجبورند محصول خود را به صورت فله ای و در ظروف مخصوص با حجم زیاد صادر نمایند .