javanhoney

فروش و توزیع عسل جوان

javanhoney

فروش و توزیع عسل جوان

مخلوط کردن انواع عسل

مخلوط کردن انواع عسل

در اکثر کارخانه های بسته بندی عسل ، به منظور دستیابی به استانداردهای معین عسل ، لازم است بعضی از انواع آنها را مخلوط نمایند .

مثلا برای تامین رطوبت ، مزه ، رنگ و بوی مناسب چند نوع عسل را که هر یک به تنهایی دارای بعضی خصوصیات می باشد

با یکدیگر مخلوط کرده و در نتیجه عسل مخلوط شده حاصله به استانداردهای مورد نظر نزدیک می شود .

مهم ترین نکته ای که در مخلوط کردن عسل مورد توجه است به هم زدن کافی آن است .

در غیر این صورت ممکن است اشکالاتی در عسل مخلوط شده به وجود آید ،

مثلا عسل رقیق تر در سطح مخزن آمده

و یا عسل غلیظ در زیر قرار گیرد .

لذا باید به وسیله همزن الکتریکی یا مکانیکی و با استفاده از حرارت مخلوط را کاملا به هم زد .

امروزه دستگاه های مجهزی برای اندازه گیری خصوصیات استاندارد عسل تهیه و مورد استفاده قرار می گیرند

که توسط این وسایل می توان عسل های مختلف را به درجه اختلاف مناسب رسانید و

سپس بسته بندی و به بازار عرضه نمود .

استاندارد عسل

مخلوط کردن انواع عسل

استاندارد عسل

سازمان های ملی و بین المللی از جمله کمیسیون بین المللی عسل و کمیسیون مواد غذایی کدکس معیارهایی را برای  تعریف عسل های طبیعی تعیین کرده اند .

این معیار ها بسته به شرایط مختلف منطقه ای که در آن این محصول تولید می شود ،

سلیقه خریداران عسل و سایر شرایط متفاوت است .

در ایران نیز این وظیفه بر عهده موسسه استاندارد و تحقیقات صنعتی می باشد .

بر اساس مقررات  استانداردعسل ایران ، میزان رطوبت عسل باید 20 درصد ، خاکستر حداکثر 0/6 درصد ، درصد اسیدیته 40

میلی اکی والان بر کیلوگرم در مناطق معتدله و 80 میلی اکی والان بر کیلوگرم در مناطق گرمسیر ، پ.هاش حداقل 3/5 ،

اچ.ام.اف حداکثر 80 میلی گرم بر کیلو گرم ، قندهای احیاکننده حداقل 65 درصد و میزان ساکارز حداکثر 5 درصد باید باشد .

قیمت و زمان مناسب فروش عسل

قیمت و زمان مناسب فروش عسل

بدیهی است عسل متناسب با هزینه ها ، شرایط اقتصادی و تورم نسبی قیمت ها در بازار تعیین می شود ؛

ولی با توجه به کیفیت عسل که ممکن است درجات متفاوتی داشته باشد ممکن است قیمت عسل تا حدودی متفاوت باشد .

همچنین عوامل دیگری از قبیل نوع بسته بندی میزان عرضه و تقاضا ،

واردات و صادرات نیز در تعیین قیمت عسل موثر می باشند .

ضمنا تولید کننده ای که عسل بسته بندی شده را به فروشگاه ها و سوپرمارکت ها عرضه می کند

باید هزینه های حمل و نقل را به قیمت عسل اضافه نماید .

با توجه به اینکه عسل کالای است که می توان در انبار و در شرایط مناسب برای مدت طولانی نگهداری نمود ،

تولیدکنندگان می توانند کالای خود را تا فروش به قیمت مناسب نگهداری کرده و یا نسبت به صدور آن به بازار های خارجی اقدام نمایند.

درجه بندی عسل

امروزه دراغلب کشورهای تولید کننده و واردکننده عمده عسل ، قوانین خاصی وضع شده

که نه تنها خصوصیات فیزیکی و شیمیایی عسل خالص و حدود تغییرات قابل قبول آن را مشخص می نمایند

بلکه انواع عسل را برحسب کیفیت و خصوصیات آنها درجه بندی و معرفی می کنند .

درجه بندی عسل اساسا بر مبنای خصوصیاتی از قبیل درصد رطوبت یا مواد جامد قابل حل در آب ، طعم یا مزه ،

درجه خلوص یا عاری بودن از ناخالصی و صاف بودن آن انجام می شود .

زمان فروش عسل

معمولا تولیدکنندگان قادر به درجه بندی عسل خود نیستند و نیازی نیز به این کار ندارند

ولی در مورد صادرات و واردات عسل ، موسسات ذیربط دولتی از جمله موسسه استاندارد و

تحقیقات کشورهای مربوط ملزم به بررسی کیفی عسل و تعیین نوع و درجه آن می باشند .

قیمت و زمان مناسب فروش عسل

تعیین قوانین مخصوص عسل و درجه بندی آن اغلب مورد توافق اکثر کشورهای صادرکننده و واردکننده بوده و

این کالای مهم اقتصادی را از هر گونه تقلب در کیفیت آن و همچنین از کالای مشابه مصنوعی مصون و متمایز می سازد .



فروش عسل

فروش عسل

مهم ترین مسئله ای که امروزه اکثر زنبوداران کشورمان با آن مواجه هستند

فروش عسل تولیدی آنهاست که به علت نبودن مراکز مخصوص جهت این کار مجبورند محصول خود را

به هر طریق ممکن به فروش برسانند .

البته زنبورداران کوچک در این مورد اصلا با مشکل مواجه نیستند و می توانند عسل تولیدی خود را به طریق مختلف به فروش برسانند .

ولی زنبورداران حرفه ای و بزرگ که میزان تولید آنها خیلی زیاد است باید به فکر فروش آن در بازار باشند .

دربعضی از شهرستان ها شرکت تعاونی زنبورداران ، عسل زنبورداران تحت پوشش خود را خریداری نموده و

پس از بسته بندی تحت نام خود با قیمت مناسب به فروش می رسانند که این مسئله باید عمومیت پیدا کند .

زنبورداران کشورمان عاشق به کار زنبورداری هستند اما باید از آنها به نحو احسن حمایت شود

تا آنان را در امر تولید دلگرم نگه دارد .

اتحادیه های زنبورداری اگر حمایت شوند می توانند علاوه بر تامین نیازمندی های زنبورداران مراکز خوبی

جهت خرید عسل آنان و توزیع آن با نرخ عادلانه در سطح کشور باشند .

فروش عسل

اصولا باید مرکزی در کشور وجود داشته باشد تا کلیه اخبار و اطلاعات مربوط به خرید و فروش عسل و

همچنین قیمت گذاری آن توسط آن مرکز به کلیه تولید و توزیع کنندگان ، فروشندگان و از همه مهم تربه صادرکنندگان این

محصول غذایی مفید منعکس شود و مصرف کننده هم بتواند به راحتی عسل مورد نیاز خود را فراهم سازد .

انجام چنین کاری فقط و فقط با به کار گرفتن صاحب نظران ، متخصصین زنبورداری خصوصا پیشکسوتان این

صنعت که سال های سال تجربه های زیادی در این مورد کسب نموده اند با حمایت های لازم از آنها می تواند تحقق پذیرد .

مسئله دوم مربوط به بسته بندی عسل می باشد.

فروش عسل

اگر چه با کمبود کارخانه بسته بندی عسل در کشور مواجه هستیم ولی می توان

با امکانات موجود و بسته بندی های فعلی بسیاری از مشکلات فروش را مرتفع نمود

مشروط بر اینکه مانند سایر فرآورده های غذایی مفاد برچسب زنی ،

رعایت اصول بهداشتی ، درجه بندی ، استاندارد شدن و سایر قوانین مربوط به تولیدات مواد غذایی در مورد آن اعمال شود .

ظروف نگهداری عسل

ظروف نگهداری عسل

عسل دارای خاصیت اسیدی بوده و بسته بندی آن در ظروف فلزی بسیار خطرناک است ؛

زیرا اسید موجود در عسل موجب خوردگی فلزات می شود و بعد با موادقندی عسل مخلوط  می شود و روی کیفیت عسل تاثیر می گذارد .

سالم ترین روش نگهداری عسل در حجم کم ظروف شیشه ای ، لعابی یا سفالی است .

برای نگهداری عسل به حجم زیاد باید از ظروف استیل ، گالولنیزه و یا ظروفی که سطح داخلی آنها به وسیله

مواد مقاوم به اسید عسل پوشیده شده باشد ، استفاده نمود .

امروزه اغلب زنبورداران ایرانی از ظروف پلاستیکی 30 تا 40 لیتری استفاده می کنند .

ظروف نگهداری عسل

اینگونه ظروف برای نگهداری عسل مناسب نبوده زیرا در جریان حمل و نقل موجب شکسته شدن آن

و ضایع شدن عسل می شود .

ظروف نگهداری عسل

ظروف بسته بندی عسل

متداول ترین ظروف بسته بندی عسل و عرضه آن  به بازار شیشه ای ، 250 گرمی ، نیم کیلویی و یک کیلویی در اشکال

مختلف می باشند که در اکثر کشور های جهان از جمله کشور ما نیز به کار می روند ولی در سال های اخیر با توجه به

مشکلاتی که در تامین و عرضه این گونه ظروف شیشه ای به وجود آمده است تمایل بیشتری برای استفاده از سایر ظروف

وجود دارد .ظروف پلاستیکی شفاف یا روشن با توجه به ارزان بودن وزن سبک و دوام عمر ،

کاربرد بیشتری در بسته بندی و عرضه عسل پیدا کرده اند .

بعضی از انواع ظروف پلاستیکی به شکل جعبه مکعب مستطیل و از نوعپلاستیک خشک و شکننده هستند

که معمولا برای عرضه عسل شان به کار برده می شوند .

باید توجه داشت که ظروف بسته بندی عسل باید عاری از هر گونه بو ، مقاوم و با دوام در برابر خاصیت اسیدی عسل و

عدم نفوذ رطوبت به داخل آنها بوده و به راحتی قابل پر شدن و تخلیه شدن باشند .

نگهداری عسل

نگهداری عسل

انبار یا هر جایی که عسل در آن نگهداری می شود باید پاکیزه و به راحتی قابل تمیز شدن باشد ،

و در دسترس حشرات ، جانوران و یا آلودگی های گرد و خاک نباشد .

دمای انبار و طول مدت نگهداری نیز بر کیفیت عسل تاثیر می گذارد .

اگر عسل را بعد از بسته بندی نهایی در دمای 22 تا 25 درجه سانتی گراد انبار کنیم تغییرات آن در سطح قابل قبول بوده

و موجب از بین رفتن رنگ ، طعم و آنزیم های عسل خواهد شد .

عسلی که مرحله نهایی ( حرارت ) را نگذرانده است باید در دمای کمتر از 10 درجه سانتی گراد نگهداری می شود .

انجام این کار روی رنگ ، عطر و طعم عسل حتی پس از سال ها هیچ تاثیری نخواهد گذاشت ،

بهترین دما برای نگهداری عسل 7 الی 12 درجه سانتی گراد می باشد .

عسل خیلی زود بوهای خارجی را به خود جذب می کند بنابراین نباید  آن را نزدیک موادی مانند :

پارافین ، قیر ، بنزین و ماهی های دودی نگهداری نمود .

نگهداری عسل

از آنجایی که عسل شدیدا جاذب الرطوبه است بنابراین در هر جا که نگهداری می شود اعم از جاهای مرطوب ، خشک ، داخل یخچال و قفسه ها باید فقط در ظروف سربسته با سرپوش محکم باشد .

نگهداری عسل

برخلاف اغلب مواد غذایی عسل را می توان برای مدت نامحدودی نگهداری نمود .

عسل طبیعی بسته بندی شده در اثر گذشت زمان کمی از نظر طعم تندتر و از نظر رنگ تیره تر می شود ، اما کیفیت آن در صورتی که در معرض هوا قرار نگیرد تغییری نخواهد کرد .

نگهداری عسل به مدت طولانی ، روی ترکیبات آن اثرات زیادی می گذارد .

در مقایسه عسل شبدر محصول سال 1923 با عسل شبدر محصول 1975 نشان داده شده که ترکیبات این دو عسل هم چون فروکتوز ، گلوکز ، مالتوز ، ساکاروز و قند های عالی متغیر بوده است .