javanhoney

فروش و توزیع عسل جوان

javanhoney

فروش و توزیع عسل جوان

عسل رادیواکتیو

عسل رادیواکتیو

در برخی از انواع عسل ،مقدار خیلی ناچیزی رادیوم وجود دارد

و این عمل با پوشاندن شیشه های عسل با فیلم های حساس

عکاسی و پوشانیدن آن با کاغذ سیاه و مشاهده تصاویری از تشعشع رادیوم در کاغذ حساس عکاسی ثابت شده است .

این خاصیت مربوط به خاک و زمینی است که گیاهان عسل زا در آن رشد کرده اند .

عسل طبیعی

بر طبق تعاریف موجود در کشور های پیشرفته و کشور ما ایران عسل به شهد گل ها اطلاق می شود

که زنبور عسل پس از تغذیه از گیاهان مختلف ساخته باشد .

حال اگر زنبوری به جای شهد گل ها از قند سفید یا شکر استفاده نماید فرآورده آن را نمی توان عسل نامید .

عسل رادیواکتیو

زنبوران عسل دارای نیروی ذاتی هستند که گل های مفید را از غیرمفید تشخیص می دهند ،

آنها با علاقه فراوان سراغ تمام گیاهان طبی و گل های شفابخش می روند

و عصاره ذی قیمت این گل های قشنگ و مفید را گرفته و به بهترین شکل در اختیار ما قرار می دهند .

عسل رادیواکتیو

این عسل کاملا طبیعی و سرشار از مواد غذایی و حیات بخش بوده و می تواند عمده نیازهای غذایی را برطرف کند ،

زیرا که تمام عناصر و املاح و ویتامین هایی را که گل فراهم می کند و زنبور می پروراند و آن را قابل جذب در خون می سازد را دارا می باشد .

« از طرفی کیفیت عسل طبیعی 10 برابربیشتر از عسل مصنوعی است که از دادن آب و شکر به زنبوران به دست می آید .

عسل مصنوعی صرفا برای تغذیه زنبوران تا حدی مناسب بوده و برای انسان اهمیت چندانی ندارد » .

عسل غنی شده با ویتامین

امروزه هر فردی اهمیت چشمگیر ویتامین ها را می شناسد و می داند

که وجود مقادیر خیلی ناچیز نه تنها برای مصونیت بدن در برابر ناخوشی های  گوناگون بلکه برای افزایش پایداریش در برابر

عفونت ها و شرایط بد زندگی کافی است .

عسل مصنوعی

عسل مصنوعی

به مواد و ترکیباتی شبیه عسل اطلاق می شود که بدون دخالت زنبور ساخته می شود

و معمولا از قند نیشکر و میوه های شیرین مانند :

خربزه ، هندوانه ، کدوی تنبل و خرما در ساختن چنین عسل هایی استفاده می کنند.

هر چند به عنوان عسل از آنها نام برده می شود اما این مواد ، عسل نیستند

بلکه از تغلیظ آبمیوه ها به طزیق مصنوعی و صنعتی به دست می آیند .

این روش در ایران متداول نیست ولی در بعضی از کشور های خارجی مرسوم است .

در ایسران هم در سال های اخیر طرح تحقیقاتی تولید عسل از خرما توسط محققین کشورمان آغاز شده که جا دارد

جهت روشن شدن مطلب به خلاصه ای از این طرح تحقیقاتی اشاره شود .

عسل مصنوعی

عسل خرما برای نخستین بار در کشورمان در سال 1370 توسط موسسه تحقیقاتی مهندسی زراعی وزارت جهاد کشاورزی از

خرماهای ضایعاتی درجه 3 و 4 تولید و به مردم عرضه شد .

این عسل عصاره تغلیظ شده خرما می باشد که از طریق عملیات فیزیکی از نظر رنگ و عطر و مزه مورد پروسس قرار گرفته

و تمام موارد ناشناخته شده آن در مقیاس آزمایشگاهی شناخته شده است

و تا سرحد امکان به شرایط فیزیکی و شیمیایی عسل حاصله از زنبور عسل برسد .

عسل مصنوعی

تولید عسل خرما که در این تحقیق دنبال شده بود عصاره خرما می باشد

که به وسیله استخراج و جداسازی جامد – مایع به وسیله فیلتراسیون بی رنگ و بی عطر و تا حدی خوش طعم می شود

و سپس در شرایط خاصی از درجه حرارت و فشار به نحوی که دوباره شکل ظاهری نامناسبی به خود نگیرد به حدی تغلیظ شده است

که آب موجود در آن پایین تر از حداقل لازم برای رشد باکتری ها قرار بگیرد .

این عسل که خصوصیات فیزیکی و شیمیایی بسیار نزدیکی با عسل طبیعی کندو دارد ، از هر نوع خرما و از هر درجه ای قابل بازیافت است .

انواع عسل

انواع عسل

عسل را به روش های مختلف تقسیم بندی و نام گذاری کرده اند .

سه نوع عسل که استثنایی هستند تعریف می شوند .

عسل سمی

ثابت شده است که عسل حاصله از بعضی گیاهان برای انسان سمی بوده و

ایجاد مسمومیت و عوارضی از قبیل اسفراغ ، سرگیجه و عدم تعادل می نماید

چون حاوی نوعی گلوکزید مسموم کننده است .

این نوع عسل ها برای خود زنبور سمی نبوده و زنبوران آن را به راحتی مصرف می کنند و در مناطقی که گیاهان سمی می رویند و

زنبوران عسل جمع آوری می کنند زنبوران می توانند از این مناطق برای تولید موم و بچه کندو استفاده نمایند .

گیاهانی نیز وجود دارد که نوش و گرده تولیدی آنها برای زنبور عسل سمی است

و عسل حاصل از آن برای انسان نیز مسموم کننده است .

انواع عسل

مطالعات گوناگون نشان داده اند که عسل حاصل از شهد گیاهان زهری مانند :

بنکدانه ، گل انگشتانه ، خرزهره ، شوکران ، گل پنجه اعلی و غیره هرگز برای آدمی زهرناک نیستند .

انواع عسل

نوعی گیاه که عسل تهیه شده از آن انسان را مسموم می کند نهالی است که این نوع عسل اگر چه برای انسان مضر است و خوردن آن عوارضی مانند :

استفراغ ، سرگیجه و درد شدید معده ایجاد می کند ولی در خود زنبور کوچکترین تاثیری نداشته به طوری که می تواند مورد مصرف زمستانی او قرار بگیرد .

عسلی که بوئیدن آن تولید عطسه می کند و یا نوشیدنش سکر و مستی می آورد و چشیدنش گلو را می سوزاند

این عسل ها مسموم کننده هستند و برای تغذیه مناسب نمی باشد .

ثابت شده است که عسل سمی موجود در شهد گل های آزاله و گل صدتومانی به وجود می آید .

خوراندن 10 گرم عسل سمی به خوکچه های آزمایشی باعث لرزش فک ، استفراغ و تشنج شده در حالی که خوراندن 14 گرم از آن به سایر حیوانات باعث مرگ آنها می گردد .

سم موجود در عسل پایدار نبوده و در صورت نگهداری طولانی مدت عسل حتی در شرایط عادی از سمیت آن کاسته می شود .

نامگذاری عسل

نامگذاری عسل

تساندر می گوید : طبیعت در عسل گران بهاترین هدیه ها را برای ما گردآوری نموده است .

این سرمایه بزرگ برای وجود انسان هنوز هم بسیار کم شناخته شده یا به شایستگی ارزش یابی نشده است .

ترکیبات شیمیایی عسل ارتباط مستقیم با نوع پوشش گیاهی ، شرایط اقلیمی و گونه زنبور عسل دارد .

بر اساس تحقیقات انجام گرفته بین گونه های گیاهی تفاوت زیادی در ترکیبات شیمیایی شهد وجود دارد .

نامگذاری عسل

در مجموع عسل را از نقطه نظر های مختلفی  براثر خواص به خصوصشان به شرح زیر تقسیم بندی می کنند :

برحسب منبع شهد گل (نوع گیاه)

الف – عسل تک گل : که زنبوران عسل شهد را از روی یک گل خاص جمع آوری می نمایند مانند :

عسل شبدر ، اقاقیا ، آفتابگردان ، عسل تک گل خالص با مشکل زیاد به دست آید .

ب – عسل چند گل : که شهد از روی چندین گل جمع آوری می گردد مانند :

عسل کوهستان ، عسل میوه مانند عسل مرکبات و انواع درختان مثمر و غیر مثمر .

نامگذاری عسل

متناسب با زمان تولید

الف – عسل بهاره : مانند عسل مرکبات و اقاقیا و درختان میوه که زنبوران در اوایل بهار جمع آوری می کنند .

ب – عسل پاییزه : که تولید آن از اواسط تابستان تا اوایل پاییز صورت می گیرد .

متناسب با منطقه تولید

عسل دماوند ، عسل کوهرنگ و...

متناسب با رنگ عسل

عسل بی رنگ مانند عسل اقاقیا ، عسل زرد مانند عسل اسپرس، عسل قرمز مانند عسل آویشن .

برحسب نحوه تولید و استخراج

مانند عسل مایع ( شهد ) ، عسل کریستالیزه ( شکرک زده ) ، عسل شان ، مخلوط عسل مایع با عسل شان و

عسل با موم که مخصوص کندوهای بومی است

و به صورت تکه های خرد شده در ظرف های مخصوص به فروش می رسانند .

وزن مخصوص عسل

وزن مخصوص عسل

وزن مخصوص عسل در 20 درجه سانتی گراد با توجه به میزان آب موجود در آن متفاوت است .

عسل با 14 درصد آب دارای وزن مخصوص1/44404 سانتی متر مکعب می باشد و

وزن مخصوص آن با 21 درصد آب در حدود 1/3550 سانتی متر مکعب است .

مواد معدنی عسل

مقدار مواد معدنی عسل

مقدار مواد معدنی در عسل به طور متوسط 0/17 درصد است ، این مقدار از 1 الی 2 درصد متغیر می باشد .

بیشترین عناصر موجود در عسل به ترتیب کلسیم ، فسفر ، گوگرد ، پتاسیم ، سدیم ، کلر و منگنز می باشد .

عسل های تیره رنگ مواد معدنی بیشتری در مقایسه با عسل های روشن دارند .

مقدار خاکستر عسل 1 تا 3 در هزار است ، یعنی از سوزاندن یک کیلوگرم عسل یک گرم خاکستر به دست می آید که نمایانگر مواد معدنی در عسل است .

درصد مواد معدنی عسل خیلی شبیه به خون انسان است .

اسیدهای آمینه

پروتئین ها و اسیدهای آمینه

مقدار کمی پروتئین و اسیدآمینه در عسل وجود دارد که هم منشاء گیاهی دارد و هم توسط زنبور تولید می شود .

درصد نیتروژن عسل فقط حدود 0/05 درصد است .

در سال 1960 کومامینی مشخص کرد که در عسل 16 اسیدآمینه وجود دارد .

میزان پرولین در عسل حدود 50 تا 85 درصد است .

وزن مخصوص عسل

اسیدها

اسیدهای موجود در عسل در ساختن مزه خاص آن دخالت دارند .

پ.هاش اندازه گیری شده 490 نمونه عسل بین 3/42 تا 6/10 گزارش شده است .

پ.هاش عسل ایران بین 3/5 تا 4/8 گزارش شده است .

اسیدی بودن عسل احتمالا در عدم رشد میکروب ها در آن تاثیر دارد .

بیشترین اسیدی  که در عسل وجود دارد اسید گلوکونیک است که از تاثیر آنزیم گلوکز اکسیداز بر روی گلوکز تولید می شود .

در حین این واکنش پراکسید هیدروژن نیز تولید می شود که باعث جلوگیری از فساد آن در طول رسیدن می شود .