لوازم مورد نیاز برای زنبور درمانی
لوازم مورد نیاز برای زنبور درمانی به آسانی قابل دسترسی است .
در ابتدا ضروریست برای درمان ، زنبورهای زنده را تهیه کنیم .
اگر تعداد کمی زنبور مورد نیاز است می توانیم آنها را از زنبوردار محلی بگیریم .
اما اگر تعداد بیشتری مورد تقاضاست توصیه می شود
یک کندوی کوچک قابل حمل و نقل بسازید تا تعداد قابل توجهی از زنبورهای مورد نیاز را در خودش جا دهد .
زنبورها را می توان با تکان دادن آنها از روی قاب یا از دریچه ورودی بالای کندو به داخل یک شیشه جمع آوری نمود .
با کمک یک جاروی برقی دستی می توانید یک جمع کننده طراحی کنید
به این نحو که زنبورها با کمترین مشکل بداخل مخزن
آن مکیده شده و داخل یک شیشه خالی و تمیز کره یا سس مایونز منتقل می شوند .
سوراخ های کوچک روی درب شیشه هوای مورد نیاز زنبورها را تامین می کنند .
یک قاشق عسل برای تغذیه زنبورها در کف شیشه قرار دهید .
یک حلقه از مقوای دستمال کاغذی را داخل شیشه بگذارید تا زنبورها بتوانند در روی آن بشکل خوشه درآیند .
می توانید از یک مغازه لوازم خانگی جاروبرقی مورد نظر را که بوسیله باطری کار می کند ، برای گرفتن زنبورها تهیه کنید .
برای گرفتن و خارج کردن زنبورها از شیشه ، یا کندوچه قابل جابجایی می توانید از یک پنس به طول 152 میلی متر استفاده کنید .
یک مخزن حاوی یخ خردشده یا یک قالب کوچک یخ برای سرد کردن سطح آسیب دیده قبل از گزش زنبورها نیز نیاز می باشد .
این امر باعث کاهش درد و سوزش نیش می شود .
در پاره ای از موارد پیدا کردن زنبور داری که بتواند بطور منظم زنبورها را تهیه کند ، مشکل است .
اگر این مشکل بروز کرد می توانید زنبور ها را از طریق پست از زنبورستان فریز سفارش دهید .
اولین روش جمع آوری زنبور در مقیاس زیاد مارکوویک ومولنار از چک اسلواکی در سال 1954 اجرا شد .
آنها از شوک الکتریکی برای نیش زدن زنبورها استفاده می کردند .
قاب جمع آوری شامل یک رشته سیم و یک غشاء لاستیکی در زیر آن بود .
زنبورها توسط شوک الکتریکی تحریک می شدند و بداخل غشاء نیش می زدند .
تیغه نیش ها در موقع تلاش زنبورها برای خروج نیش شان در غشاء باقی می ماند زنبورها بعد از دست دادن نیش هایشان از بین می رفتند .
این فرایند نیاز به برداشتن نیش ها از صفحه لاستیکی نیز داشت .
به علت از بین رفتن زنبورها این روش جمع آوری اقتصادی نبود .
در حال حاضر تکنولوژی جمع آوری زهر زنبور همچنان بر اساس روش ایجاد شوک الکتریکی است که بطوری گسترده در کشورهای اروپایی و شمال امریکا بکار می رود .
با این تفاوت که در این روش زنبورها بر روی یک صفحه ی شیشه ای بجای غشای لاستیکی نیش می زنند علاوه بر اینکه نیش شان را نیز از دست نمی دهند .
قاب های جمع آوری کننده زهر زنبور در جلوی کندو و در مجاورت دریچه ورودی روی زمین قرار می گیرند .
پالس های الکتریکی از یک تبدیل کننده و مقسم به سیم ها منتقل می شوند .
زنبورهایی که قصد ورود به کندو را دارند با سیم ها تماس پیدا کرده و شوک الکتریکی دریافت می کنند و سپس بر روی صفحه شیشه ای نیش می زنند .
مواد معطر تبخیر شده از زهر باعث اعلام خطر و تحریک دیگر زنبورها به نیش زدن می شود .
بر اساس تعداد کلنی موجود در زنبورستان جمع آوری زهر از 10 تا 40 کلنی در آن واحد امکان پذیر است .
مدت جمع آوری زهر از 10 تا 30 دقیقه طول می کشد .
دستگاه نیش و خصوصیات فیزیکی زهر
دستگاه نیش زنبور عسل شامل غده ، مجرا ، کیسه و نیش است که این اجزاء باعث تولید ، محافظت ، ذخیره و مکانیزم تزریق
زهر می شوند .
زنبورهای تازه متولد شده میزان کمی زهر دارند .
با تغذیه مواد پروتئینی غنی و میزان زیاد گرده گل کیسه زهر به تدریج پر می شود .
بیشترین میزان زهر در زنبور های 18 تا 20 روزه مشاهده می شود .
کیسه زهر زنبور 3/0 میلی گرم زهر را در خود جا می دهد .
زهر زنبور مایعی است بی رنگ ، با مزه تند ، و بوی آن شبیه موز رسیده است .
جمع آوری زهر زنبور :
در سال 1930 جمع آوری زهر یک کار مشکل و خسته کننده بود .
در همان سال کمپانی مک هنریش شروع به جمع آوری زهر برای استفاده در تولیداتش نمود .
برای این منظور در طول روز خانم ها با پوشیدن لباس های محافظ در زنبورستان و در کنار کندوها می ایستادند و با یک پنس
بلند زنبورها را می گرفتند
و آنها را وادار به نیش زدن به کاغذهای جاذب خارج و در ترکیبات استاندارد بکار می بردند .
برای تولید زهر به میزان زیاد و کیفیت بالا نیاز به تکنیک ، جمع آوری میزان زیاد و با کیفیت زهر زنبور را امکان پذیر می ساخت .
روش های زیادی برای جمع آوری زهر زنبور ابداع و توسعه پیدا کرد که هنوز هم بکار می روند یکی از ساده ترین این روشها
گرفتن یک زنبورها با دو انگشت شصت و اشاره و یا یک پنس و وادار کردن آن به نیش زدن روی یک صفحه شیشه ای است .
زهر خشک شده زنبور را می توان از روی شیشه تراشید و در آب دو بار استریل شده یا محلول ایزوتونیک سالین حل نموده با
این وجود شیوه زمان بر و خسته کننده است .
زندگی در کلنی
اولین فسیل زنبور مربوط به 50 میلیون سال پیش است . ملکه زنبور عسل بوجود آورنده جمعیت کلنی است .
وظیفه اصلی ملکه انسجام جمعیت و تخم گذاری در داخل سلول های پرورش نوزاد است .
با گذاشتن روزانه 1200 تا 1500 تخم ملکه مطمئن می شود که جمعیت کلنی از بهار تا پاییز افزایش می یابد .
وظیفه نرها به تلقیح ملکه محدود می شود و در تولید محصولات مشارکت ندارند .
آنها وظایف زیادی از بدو تولد و در طول زندگی بعهده دارند .
وظیفه اصلی زنبورهای مسن تر جمع آوری شهد ، گرده گل و بره موم است .
زهر زنبور از کیسه آن که در آخرین بند شکمی زنبورهای کارگر قرار گرفته خارج می شود .
نیش زنبور حدود 2 میلی متر طول دارد و انتهایش نوک تیز است . قطر انتهایی نیش حدود 1/0 میلی متر است .
در طول نیش حدود 7 تا 10 خار وارونه قرار گرفته است که باعث باقی ماندن نیش در پوست پستانداران در موقع خارج کردن آن می شود .
به این واسطه نیش زنبور و دستگاه زهر از بدن زنبور جدا می شود .
زنبور می میرد در حالی که دستگاه نیش هنوز زنده است .
مکانیسم حرکت عضلانی دستگاه نیش به گونه ای است که قادر است آن را به عمق سطحی که نیش روی آن قرار گرفته حرکت دهد .
در این مدت حرکت عضلات کیسه ، زهر را به داخل بدن تزریق می کند .
نیش زدن یک نوع مکانیزم دفاعی کلنی های زنبور است وقتی نیش از یک زنبور خارج می شود بعنوان زنگ خطری بقیه زنبور ها را نیز تحریک می کند .
با افزایش تعداد نیش ها فرمون خطر بیشتری منتشر می شود .
بطوری که گاهی اوقات این امر منجر به حرکت تمام کلنی می شود .
فروش نقدی مشابه سکه طلا و ارز
زعفران گیاهی است که محصول آن به دو صورت تر و خشک در همان ابتدای دوره رشد و نمو قابل برداشت و فروش است .
زراعت این محصول در کشور ایران پاسخ گوی نیاز بازار نبوده و در حقیقت تولید کننده است
که تعیین کننده نرخ فروش آن می باشد ، از طرفی چون می توان زعفران را خشک و بسته بندی نمود ، زارعین هیچ عجله ای
برای فروش آن ندارند .
این محصول استثنائی با هیچ یک از مشکلات زیر در بازار خرید و فروش مواجه نیست .
امروزه فروش محصولات کشاورزی در جهان سوم خصوصا توسط کشاورزان خرده پا یک بحران است .
بحرانی که چون تندبادی
ظالمانه همه ماحصل رنج و زحمت کشاورزان را به نفع سودجویان بازار ، یک طرفه در هم می پیچد .
این وضعیت نسل به نسل ، پیشرفت بخش کشاورزی را تهدید و از توسعه واقعی کاسته است .
همه این اتفاقات در وضعیتی اتفاق می افتد که روز به روز از میزان جمعیت فعال تولید کننده در روستاها کاسته می شود و
خلاء میزان تولید محصولات اساسی کشاورزی از جمله شکر ، روغن ، گندم و غیره از خارج کشور جبران می گرددو هر دلار که
صرف واردات محصولات کشاورزی به کشور شود با ضریب دو باعث فاصله گرفتن بخش کشاورزی ایران توسعه می گردد و پتک
محکمی بر سر کشاورز ایرانی خواهد بود .
از طرف دیگر خرید غیر نقدی محصولات کشاورزی و پرداخت با تاخیر قیمت محصولات کشاورزی از مسائل و مشکلات دیگر
فروش محصولات کشاورزی است .
بسیاری از دلالان حتی حتی بهای محصولات خریداری شده را هم نقدا نمی پردازند .
یک کشاورز ایرانی بعد از همه مشقات تولید به جای این که هنگام فروش شادمان باشد در موارد متعدد نگران است که چگونه محصول خود را به فروش برساند ...