در این مطلب به شرح و شناخت بیماری های هورمونی خواهیم پرداخت .
1.کارکرد انواع هورمون ها
اعمال بدن به وسیله ی دو سیستم عمده تنظیم می شوند :
سیستم عصبی و سیستم هورمونی یا غدد درون ریز . به طور کلی ،
سیستم هورمونی بدن ، با کنترل اعمال متابولیک مختلف بدن ،
کنترل سرعت واکنش های شیمیایی در سلول ها یا انتقال مواد از غشاء سلول ها
یا جنبه های دیگر متابولیسم سلولی از قبیل رشد و ترشح سر و کار دارد .
پاره ای از اثرات هورمونی در طی چند ثانیه به وجود می آید در حالی که پاره ای دیگر
فقط چندین روز وقت لازم دارند تا شروع شوند و سپس برای هفته ها ،
ماه ها یا حتی سال ها ادامه می یابند . انواع هورمون های غدد درون ریز به شرح زیر هستند :
1-1.هورمون های هیپوفیز قدامی
-هورمون رشد که باعث رشد تقریبا تمام سلول ها و بافت های بدن می شوند .
-آدرنوکورتیکوتروپین که قسمت قشری غده فوق کلیوی را وادار به ترشح هورمون های قشر فوق کلیوی می کند
و هورمون محرک غده تیروئید که موجب ترشح تیروکسین و تری یدوتیرونین از غده تیروئید می شود .
-هورمون محرک فولیکولی که موجب رشد فولیکول ها در تخمدان قبل از تخمک گذاری
و نیز پیشبرد تشکیل اسپرماتوزوئیدها د بیضه ها می شود .
-هورمون لوتئینی که نقش مهمی در ایجاد تخمک گذاری بازی می کند و نیز موجب
ترشح هورمون های جنسی زنانه از تخمدان ها و تستوسترون از بیضه ها می شود .
-پرولاکتین که موجب پیشبرد تکامل و رشد پستان ها و ترشح شیر می شود .
1-2.هورمون های هیپوفیز خلفی
-هورمون ضد ادراری که کلیه ها را وادار به احتباس آب می کند و محتوی آب بدن را افزایش می دهد .
همچنین در غلظت زیاد موجب تنگی رگ های خونی در سراسر بدن و افزایش فشار خون می شود .
-اکسی توسین که رحم را در جریان زایمان منقبض و به این ترتیب به خروج نوزاد کمک می کند ،
همچنین سلول های میواپیتلیال را در پستان ها منقبض کرده و ب
دین وسیله شیر را در هنگام مکیدن پستان توسط نوزاد به بیرون می راند .
این مطلب ادامه دارد ...
در این مطلب قصد داریم تعدادی از خوراکی های خوشمزه با عسل را شرح دهیم
ژله ی میوه با عسل
ساده ترین روش درست کردن ژله ی میوه با عسل این است
که آب هر میوه یا توت را بگیرید . سپس مقداری عسل به آن اضافه نموده
و آن قدر بجوشانید تا به غلظت ژله برسد . بعد در شیشه ی
کوچکی ریخته و در جای خشک و خنک نگهداری نمایید .
پنیر با عسل
پنیر دلمه ای یا خامه ای را با عسل مخلوط کنید . سپس پودرفندق یا پسته ،
کاهو یا برگ های کرفس ریز شده را روی آن بگذارید و به قطعات کوچک ببرید .
این ترکیب با استفاده از مخلوط خرمای ریز شده ، کشکش ، انجیر با پنیر قابل تغییر است .
خامه عسل
مواد لازم
خامه ی زده شده یک پیمانه
عسل دو قاشق غذاخوری
وانیل یک قاشق چای خوری
طرز تهیه : خامه را آن قدر بزنید تا پف کند . سپس عسل را به آن اضافه نموده
و خوب به هم بزنید تا صاف و صیقلی شود و بعد وانیل را اضافه کنید .
پنیر خامه ای با عسل
مواد لازم
پنیر خامه ای سفید 200 گرم
پودر بادام و فندق از هر کدام 2 قاشق چای خوری
عسل یک قاشق غذاخوری
طرزتهیه : پنیر خامه ای را در یک ظرف بریزید و سایر مواد را به آن اضافه نموده
و خوب به هم بزنید و سپس میل نمایید .
مواد لازم
سیب ترش و سفت رنده شده 2 عدد
آب پرتغال با تفاله اش یک چهارم فنجان
عسل یک چهارم فنجان
آبلیمو برای حفظ رنگ سیب یک دوم قاشق غذاخوری
طرز تهیه : تمام مواد مخلوط را در مخلوط کن بریزید تا به صورت پوره درآیند .
این مخلوط برای یک وعده ناهار کافی است .
مخلوط کدوی سبز با عسل
برای افزودن طعم به این غذا نانی را انتخاب کنید که با سیر ، فلفل ، پیاز و پنیر غنی شده باشد .
مواد لازم
نان یک دوم قرص به قطعات حدود 2 سانتی متر بریده شود .
پودر سیر یا پیاز برای طعم دهی به مقدار لازم
کدوی کوچک خرد شده 2 فنجان
عسل یک دوم فنجان
طرز تهیه : فر را با حرارت 350 درجه فارنهایت روشن کنید .
نان ها را ته یک قالب 9 اینچی بچینید و سپس لایه ای از کدو روی
آن قرار داده و پودر سیر بپاشید . سپس عسل را کم کم روی کدوها اضافه کرده
و حدود 30 دقیقه درفر بپزید تا زمانی که کدوها ترد شوند . مواظب باشید کدوها له نشوند .
دراین مطلب میخواهیم به طرز تهیه چاشنی عسل و استفاده از آن در میان وعده ها بپردازیم .
کره آب شده را با عسل ترکیب کنید و آن را به صورت قطره قطره روی کیک یا کلوچه بریزید .
کره ی بادام زمینی با عسل
مواد لازم
*کره ی بادام زمینی 250 گرم
*عسل 150 گرم
*دارچین یک قاشق چای خوری
طرز تهیه : مواد را با هم ترکیب کرده وکاملا بهم بزنید .
می توانید آن را با نان ، کلوچه ، بیسکویت و ساندویچ استفاده نمایید .
چاشنی عسلی هلو و زغال اخته
مواد لازم
*عسل یک فنجان
*زغال اخته ی تازه یک فنجان
*هلو تازه یک فنجان
*دارچین یک قاشق چای خوری
طرز تهیه : عسل ، زغال اخته و دارچین را در یک
ماهی تابه ی بزرگ به خوبی با هم ترکیب کرده و
روی حرارت ملایم به مدت 10 دقیقه بجوشانید .
سپس از روی حرارت برداشته و هلوهای رسیده ی برش داده شده را اضافه نمایید
و خوب با هم مخلوط کنید .
این چاشنی را می توانید با کیک ، کلوچه و بستنی میل نمایید .
خمیر شکلاتی عسلی
طرز تهیه : 3 قطعه شکلات را آب کرده و یک پیمانه عسل مایع به آن اضافه نمایید .
مخلوط را خوب بهم زده و داخل یک ظرف بریزید و در جای خشک و خنک نگهداری نمایید .
برای تهیه ی شکلات گرم یا خنک ، یک قاشق غذاخوری خمیر ( مایه )
را با 3 قاشق غذاخوری آب ترکیب کرده و سه چهارم پیمانه شیر داغ یا سرد به آن اضافه نمایید .
این خمیر برای ترکیب نوشیدنی های شکلاتی
یا سس های شکلاتی برای دسرها استفاده می شوند .
کره زردآلوی عسلی
طرز تهیه : یک کیلو زردآلوی خشک را یک شب درآب خیس کنید .
صبح روز بعد ، زردآلوها را در همان آب بپزید تا نرم شوند .
سپس آنها را روی الک درشت بمالید تا خمیر آن جدا شود .
نصف پیمانه عسل به هر پیمانه خمیر میوه اضافه کنید .
کمی آبلیمو هم به آن افزوده و حدود 10 دقیقه بجوشانید و مرتب به هم بزنید .
سپس آن را در ظروف شیشه ای استریل ریخته و در آن را با موم محکم ببندید .
از دوستانتان با کره میوه ای عسلی که بر روی نان یا بیسکویت مالیده می شود ، پذیرایی کنید .
کره آلوی عسلی
طرز تهیه : به روش تهیه ی کره زردآلو تهیه می شود .
در این مطلب به تهیه ی انواع دسرها با عسل خواهیم پرداخت .
طرز تهیه کره و خامه های عسلی
خامه عسلی
مواد لازم
پنیر خامه ای 250 گرم
عسل یک چهارم فنجان
آب پرتقال 2 قاشق غذاخوری
پوست پرتقال یک قاشق چای خوری
طرز تهیه : تمام مواد فوق را با هم کاملا مخلوط کنید تا نرم شوند .
به مدت یک ساعت در یخچال بگذارید . اگر یک شب بماند ، بهتر است .
این خامه را با مالیدن روی رولت ، کلوچه یا کیک استفاده نمایید .
خامه عسل شکلاتی
مواد لازم
خامه ترش یک فنجان
عسل یک دوم فنجان
پودر کاکائو تلخ یک دوم فنجان
وانیل یک قاشق چای خوری
طرز تهیه : تمام مواد را در یک کاسه ی متوسط با هم کاملا مخلوط کنید .
روی آن را بپوشانید و در یخچال بگذارید .
سپس با میوه ها و یا کیک های متناسب با آن استفاده نمایید .
پنیر خامه ای با عسل
مواد لازم
پنیر خامه ای 250 گرم
عسل 100 گرم
طرز تهیه : عسل را با پنیر خامه ای مخلوط نموده و آن قدر بهم بزنید تا کاملا شفاف شود .
این خامه را می توان روی کیک های فنجانی یا کیک هویج ریخته و مصرف نمود .
کره عسل
برای نگهداری کره 20 تا 25 درصد عسل را با آن به خوبی مخلوط نموده تا به صورت مایع نرمی درآید .
سپس آن را در جای خنک و یا یخچال نگهداری نمایید .
این ترکیب ماده غذایی لذیذی برای استفاده با نان ، ساندویچ و کلوچه ها ایجاد می کند .
برای ناهار کودکان خود از کره یا کره عسل که بر روی نان گندم یا هر نان دیگری مالیده می شود ، استفاده نمایید .
کره ی عسلی
کره ی عسلی ترکیبی از عسل کریستالی ( رس کرده ) و کره ی مخصوص صبحانه می باشد .
معمولا این ترکیب شامل 90 درصد عسل و 10 درصد کره می باشد .
اما طبق ضائقه می توانید آن را تغییر دهید .
محصول تجاری آن در حال حاضر در ایالات متحده در حال توسعه است
و در کانادا هم از سال 1930 وجود داشته و همیشه هم بازار خوبی داشته است .
کره ی عسلی خانگی اگر در یخچال نگهداری شود بعد از چند هفته ترش می شود ،
اما تولیدکنندگان تجاری آن به وسیله ی فرآیندهای خاص و سری ،
با اضافه کردن طول عمر محصول مانع ترش شدن آن می شوند .
در این مطلب به نکاتی در رابطه با آشپزی با عسل خواهیم پرداخت .
قبل از شروع دستورالعمل های غذایی خود ، یادآوری چند نکته درباره ی آشپزی با عسل ضروری است :
1.عسل به خاطر میزان زیاد فروکتوز ، قدرت شیرین کنندگی بیشتری نسبت به شکر دارد .
این بدین معنی است که شما نیاز کمتری به عسل نسبت به شکر دارید .
2.برای جایگزین کردن عسل به جای شکر در دستورالعمل های غذایی ،
ابتدا عسل را جایگزین نیمی از شکر کنید .
با چند آزمایش ، در دستورالعمل های غذایی عسل را جایگزین کل مقدار شکر کنید .
3.به خاطر داشته باشید که هر 12 اونس عسل ( 325 گرم ) برابر با یک فنجان استاندارد اندازه گیری است .
4.برای بهتر پاک شدن عسل به هنگام اندازه گیری ،
دیواره ی فنجان اندازه گیری را با روغن گیاهی قبل از افزودن عسل بپوشانید .
به این طریق به راحتی عسل از فنجان می ریزد .
5.شما ممکن است با یکسری پیش بینی های خاص ،
عسل را به جای شکر در همه ی دستورالعمل های مطلوب خود به خاطر افزایش طعم ،
عطر ، مزه و سلامت بخشی جایگزین نمایید . اما تنها چیزی که باید به یاد داشته باشید
این است که عسل حاوی 20 درصد رطوبت بیشتر از قند است .
در نتیجه شما باید مایع مورد نیاز برای دستورالعمل های خود را تا یک پنجم کاهش دهید .
علت این است که عسل حاوی رطوبت طبیعی است
در حالی که شکر سفید آبزدایی و تصفیه شده و در نتیجه خشک است .
اینک به تهیه برخی از دستورالعمل های غذایی و نوشیدنی هایی که اساس آنها را عسل تشکیل می دهد اشاره می شود .
طرز تهیه شربت ها
*شربت سرکه و عسل : از عسل و سرکه ترکیبی درست می کنند که دو برابر عسل و یک برابر سرکه است
که اکسی مل نام دارد . بسیار خوشمزه بوده و مصرف طبی دارد .
*شربت عسل ( عسل محلول در آب ) :
یک یا دو قاشق غذاخوری عسل را در یک لیوان آب ولرم مخلوط کرده و بنوشید .
*شربت آبلیمو و عسل : یک یا دو قاشق غذاخوری عسل را با یک قاشق چای خوری آب لیمو ترش
در یک لیوان آب ولرم مخلوط کرده و پس از سرد شدن بنوشید .
*شربت آب پرتقال با عسل : نصف لیوان آب پرتقال و نصف لیوان آب نارنگی را با مقداری عسل مخلوط نموده
و پس از سرد شدن در یخچال با انداختن تکه های یخ در آن مصرف نمایید .
یک زرده تخم مرغ را هم زده و با یک لیوان آب پرتقال مخلوط و مقداری عسل و
کمی خامه به آن افزوده مصرف نمایید . می توانید از مخلوط کردن آب پرتقال و عسل هم شربت تهیه نمایید .
این مطلب ادامه دارد ...