-
عسل و کودکان
شنبه 18 فروردین 1397 11:45
عسل و کودکان حضرت علی می فرماید : « عسل شفای هر دردیست .» عسل یک غذای مفید برای کودکان بوده و در رشد آنها تاثیر بسزایی دارد و بهتر است به جای شکر در غذای آنان استفاده شود مشروط بر اینکه مقدار آن از 30 تا 40 گرم یعنی سه قاشق چای خوری سه بار در روز بیشتر نباشد . عسل در موارد زیر برای کودکان سودمند است 1. ضد کم خونی :...
-
عسل و خون
پنجشنبه 16 فروردین 1397 12:12
عسل و خون حضرت محمد فرمودند : « عسل هزار و یک خاصیت دارد و هزار و یک درد را شفا می دهد . » عسل دارای کنش و تنش بسیار زنده و مثبتی روی میزان هموگلوبین خون دارد . این سفارش و تاکید در پرورشگاه ها و خانه های تندرستی در کشور سوئیس که کودکان را به مدت 4 تا 8 هفته با عسل درمان کرده اند به کار رفته است . میزان عسلی که در روز...
-
عسل و دیابت
چهارشنبه 15 فروردین 1397 09:49
عسل و دیابت رسول اکرم فرموده است : « هرگز از نوشیدن عسل امتناع نورزید .» دکتر فرانک قهرمان پور پژوهشگر ایرانی در مورد عسل و دیابت چنین می نویسد : بسیاری از بیماران دیابتی در مورد ضرر و یا نفع عسل در مورد بیماری دیابت سوال می کنند در جواب این گونه بیماران باید گفت که در مورد دیابت شیرین مصرف عسل همان قدر مضر است که...
-
عسل و کلیه
دوشنبه 28 اسفند 1396 11:09
عسل و کلیه حضرت محمد فرمودند : « هر کس می خواهد شفا پیدا کند باید صبح ناشتا عسل را با آب باران مخلوط کرده و بنوشد . » نیوهول محقق روسی در سال 1813 به این نتیجه رسید که در بیماران کلیوی عسل بهترین ضدعفونی کننده مجاری ادرار به شمار می آید و آن پادزهر خوبی برای سموم مختلف می باشد . اگر مخلوط با آب باران یا آب مقطر تغذیه...
-
عسل و کبد
چهارشنبه 16 اسفند 1396 11:59
عسل و کبد عسل برای درمان بیماری های کبد نیز مفید بوده و اثر آن به علت ترکیبات شیمیایی و بیولوژی آن است . ثابت شده است که عسل علاوه بر اینکه خوراک سلول های انساج است بر ذخایر گلیکوژن می افزاید و عمل سوخت و ساز نسوج را تشدید می کند . با در نظر گرفتن این حقیقت که کبد سموم باکتری ها را خنثی می کند و گلیکوژن عامل اصلی...
-
عسل در درمان ضعف اعصاب
دوشنبه 14 اسفند 1396 10:18
عسل در درمان ضعف اعصاب حضرت محمد فرمودند : « که خوردن عسل ، استعمال بوی خوش ، سوارکاری و نگاه کردن به سبزه نشاط آور است . » می دانیم که مردم مدت ها به طور معمول عسل را از نظر بهبود بخشی از دستگاه عصبی مصرف می کردند . حتی مشاهدات بالینی هم ثابت کرده است که عسل برای اعصاب مفید می باشد . پروفسور بوگولپوف و کیسلوا بیمار...
-
عسل و درمان بیماری های روده
چهارشنبه 9 اسفند 1396 13:59
عسل و درمان بیماری های روده پیامبر اکرم فرمودند : « کسی که در هر ماه یکبار عسل بخورد ، به قصد شفایی که خداوند در قرآن درباره عسل فرموده است از خطر 77 مرض مصون می ماند .» از دید پژوهشگران آمریکایی نوسبومر و زایس با خوردن عسل دردهای روده به خوبی از میان می رود . فروکتوز عسل به ویژه عسل هایی که از گل های خوشبو به دست...
-
عسل و دستگاه گوارش
سهشنبه 8 اسفند 1396 13:51
عسل و دستگاه گوارش رسول اکرم می فرماید : « اگر چیزی شفا هست در خوردن عسل است .» عسل بی چون و چرا در به کار انداختن دستگاه گوارش بسیار نافع است و تاثیر سودمندی روی هضم غذا دارد و ملین مفیدی است اگر مدام خورده شود باعث فعالیت طبیعی جهاز هاضمه می گردد به همین علت است که آن را از قدیم دوست معده نام نهاده اند . عسل و...
-
کاربرد عسل در درمان بیماری ها
یکشنبه 6 اسفند 1396 11:17
کاربرد عسل در درمان بیماری ها عسل و بیماری قلبی رسول اکرم فرموده اند : « بهترین نوشیدنی ها عسل است که به قلب نشاط می بخشد و سینه را گرم می سازد و به قوه حافظه کمک می کند » . ثابت شده است که عسل به علت داشتن گلوکز زیاد که سهل التجزیه و انرژی زاست تاثیر بسیار مهمی روی عضلات قلب در انواع مختلف بیماری های قلبی دارد . از...
-
خواص درمانی عسل
چهارشنبه 2 اسفند 1396 12:58
خواص درمانی عسل تاریخچه بقراط حکیم می فرماید :« باید کاری کنی که غذای تو ، تنها دارویس تو باشد و داروی تو غذای مخصوص تو گردد . » عسل قبل از اینکه یک غذای مفید باشد یک اکسیر پر ارزشی است که سال های سال به عنوان دارو و درمان مورد استفاده قرار گرفته است و حاوی حدود 80 ماده مفید باری انسان است . خواص درمانی عسل در دنیا...
-
مصرف عسل به عنوان دارو
دوشنبه 30 بهمن 1396 10:20
مصرف عسل به عنوان دارو عسلی که به عنوان دارو مورد استفاده قرار می گیرد باید طبیعی و از نوع خالص بوده و به وسیله زنبور عسل از شهد گل ها تهیه شده باشد و تقلبی و ساختگی نباشد که در این صورت از خواص عسل طبیعی برخوردار نخواهد بود . افرادی که عسل را به عنوان دارو مصرف می کنند و یا همراه با گیاهان دارویی ، غذا و غیره مورد...
-
خواص ضد قارچ عسل
پنجشنبه 26 بهمن 1396 09:51
خواص ضد قارچ عسل در تحقیقات و آزمایشاتی که روی عسل انجام گرفته ثابت شده است که عسل به علت داشتن خاصیت ضدقارچی هیچگاه فاسد نمی شود و از پاکیزه ترین ماده غذایی است که همیشه می توان به سلامتی آن اطمینان داشت . فاسد نشدن عسل به دلیل آن است که زنبور عسل به آن یک ماده ضد عفونی کننده طبیعی می افزاید که ضرر وزیان مواد ضدعفونی...
-
تاریخچه خواص ضد میکروبی عسل
دوشنبه 23 بهمن 1396 09:52
تاریخچه خواص ضد میکروبی عسل ساکت در دانشکده کشاورزی کلورادو ، درباره امکان انتقال بیماری های گوارشی به وسیله عسل در سال 1919 مطالعاتی انجام داده است . وی 10 نوع جرم میکروبی را وارد عسل نمود که عامل تیفوئید و اسهال های میکروبی بودند . ساکت متوجه شد در عسل های رقیق نشده میکروب ها در عرض 2 روز از بین می روند . همان...
-
خواص ضد باکتری عسل
چهارشنبه 18 بهمن 1396 11:06
خواص ضد باکتری عسل عسل حاوی مواد ضد میکروبی است و هیچ نوع میکروب قادر به رشد در آن نیست و این عامل ضد میکروبی تشعشع اتمی آن است . به عبارت دیگر عسل دارای تشعشع رادیو اکتیو می باشد و چنانچه به نحو احسن نگهداری شود برای مدت طولانی سالم می ماند . به همین سبب بود که مصریان قدیم و یونانیان باستان مردگان را با عسل مومیایی...
-
مزایای تولید عسل به روش سریع
شنبه 14 بهمن 1396 11:56
مزایای تولید عسل به روش سریع 1 – تولید عسل به روش سریع از نظر اقتصادی مقرون به صرفه است زیرا با این روش می توان زنبور عسل را در فصول غیر عادی مثلا فصل خزان به فعالیت وا داشت و عسل طبیعی او را که ذخیره زمستانی اش است به مصرف رسانید . 2 – با استفاده از این روش می توان عسل دلخواه را به دست آورد . به عنوان مثال در بعضی از...
-
تولید سریع عسل
پنجشنبه 12 بهمن 1396 12:09
تولید سریع عسل روش تولید سریع عسل امروزه یک فن پذیرفته شده است که در امریکا و سایر کشورهای اروپایی مورد استفاده قرار گرفته و توسط بسیاری از محققین و پژوهشگران به کار برده می شود . در شوروی سابق که یکی از مراکز عمده تولید عسل در دنیاست و به ( سرزمین عسل ) معروف است روش های ابتکاری برای تولید عسل های متنوع معمول می باشد...
-
عسل پروبیوتیک
چهارشنبه 11 بهمن 1396 14:10
عسل پروبیوتیک امروزه یکی از گام هایی که در صنایع غذایی دنیا برداشته شده ، این است که بسیاری از محصولات از جمله عسل را در مراحل پایانی تولید ، با باکتری هایی غنی سازی می کنند . البته ما هنوز در ایران عسل پروبیوتیک نداریم و تنها ماست پروبیوتیک در حال تولید و عرضه است اما امیدواریم عسل پروبیوتیک هم به زودی تولید شود ....
-
عسل گیاهی ( طعم دار کردن عسل )
سهشنبه 10 بهمن 1396 15:03
عسل گیاهی ( طعم دار کردن عسل ) شما می توانید مقداری عطر و طعم گیاهان علفی تازه و معطر را به عسل سبک و ملایم خود اضافه نمایید . ابتدا گیاهان علفی تاه و آبدار و مملو از عطر را صبح زود جمع آوری کنید . سپس با آب سرد کاملا بشویید تا گرد و خاک ، حشرات ، گل های له شده یا برگ های پیر ( که مثل برگ تازه ، براق ، صاف و سبز...
-
عقاید نادرست در مورد طبیعی بودن عسل
یکشنبه 8 بهمن 1396 14:32
عقاید نادرست در مورد طبیعی بودن عسل در مورد طبیعی یا مصنوعی بودن عسل و طرز تشخیص آنها از یکدیگر عده ای عقیده دارند عسل وقتی که متبلور ، کدر و ته نشین گردد تقلبی است و عسل سالم طبیعی همیشه صاف و شفاف باقی می ماند و وقتی که عسل خریداری شده پس از مدتی کدر و ته نشین شد ، ناراحت شده و به فروشنده اعتراض می کنند . این هم از...
-
غلظت عسل
شنبه 7 بهمن 1396 12:33
غلظت عسل « عسل رقیق بد است ؛ عسل غلیظ خوب است » . این هم از باور های غلطی است که باید اصلاح شود . رقیق یا غلیظ بودن عسل بستگی به دو عامل دارد . اول و مهم تر میزان آبی است که در عسل وجود دارد . دوم درجه حرارت محیطی که به هنگام خرید مشتری در آن قرار دارد . در تابستان عسل کمتر کش می آید ، در زمستان بیشتر . علت این است که...
-
علت شکرک نزدن عسل های موجود در بازار چیست ؟
پنجشنبه 5 بهمن 1396 11:23
علت شکرک نزدن عسل های موجود در بازار چیست ؟ برای جلوگیری از تبلور عسل معمولا کارخانه های بسته بندی کننده عملیاتی را روی آن انجام می دهند که عبارتند از : حرارت دادن ، افزودن کمی جوهر لیمو در هر تن و ... در همه این موارد به خاطر وارد شدن ناخالصی در مجموعه قندهای موجود ، پدیده کریستالیزاسیون ( شکرک زدن ) عقب می افتد . در...
-
ذوب کردن عسل شکرک زده ( متبلور )
چهارشنبه 4 بهمن 1396 14:41
ذوب کردن عسل شکرک زده ( متبلور ) 1 – برای مایع نمودن عسلی که مقدار کمی شکرک زده است می توان از آب داغ استفاده کرد . برای این کار ظرف عسل را در آبی که حرارت آن بین 65 الی 70 درجه سانتی گراد است قرار می دهند تا عسل شکرک زده به تدریج ذوب شود و پس از اینکه قسمت اعظم حجم عسل ذوب شد باید آن را از داخل ظرف آب خارج کرده ،...
-
آیا عسل خالص هم شکرک می زند ؟
سهشنبه 3 بهمن 1396 11:40
آیا عسل خالص هم شکرک می زند ؟ آقای دکتر نعمت اله شهرستانی چهره سرشناس علمی کشورمان در این باره می نویسد : عسلی که شکرک بزند حتما عسل خالص است و عسلی که شکرک نزند ممکن است خالص یا ناخالص باشد . به طور کلی همه عسل های خالص شکرک می زنند ولی مدت لازم برای شکرک زدن عسل های مختلف با هم فرق می کند . به هر حال باید دانست که...
-
علت شکرک زدن عسل
یکشنبه 1 بهمن 1396 12:43
علت شکرک زدن عسل خاصیت بلوری شدن (شکرک زدن) عسل به عوامل متعددی بستگی دارد که عبارتند از : درجه حرارت محیط یکی از شرایط مطلوب برای شکرک زدن عسل حرارت است . شاید تعجب کنید اگر برای آب تغییر حالت از مایع به جامد در صفر درجه صورت می گیرد برای عسل دمای 14 درجه سانتی گراد مطلوب ترین محیط برای تبلور است به همین دلیل است که...
-
شکرک زدن عسل
شنبه 30 دی 1396 11:43
شکرک زدن عسل شکرک زدن عسل نه تنها بر بدی و تقلبی بودنش نیست بلکه برعکس معرف آن است که عسل کاملا سالم بوده و به هیچ وجه با شکر مخلوط نشده است و این خلاف تصور غلط و رایج در ایران است که عسل شکرک زده و سفت شده را تقلبی می دانند . آنچه که در اصطلاح شکرک زدن می گویند و به خاطر وجود کلمه شکر در ذهن تقلبی بودن عسل را تداعی...
-
خواص درمانی عسل شان
چهارشنبه 27 دی 1396 11:54
خواص درمانی عسل شان عسل همراه با موم که از نظر گرده ، بره موم و موم غنی است در مورد سینوزیت ، زکام اسپاسمی ، ناراحتی های تنفسی ، ورم معده و ورم لثه موثر است . در رابطه با برفک دهان آن را باید جوید . لازم به ذکر است که موم زنبور عسل ماده ای است خنثی که دستگاه گوارش انسان و سایر جانداران قادر به تجزیه مولکول های آن...
-
روش نگهداری عسل شان
دوشنبه 25 دی 1396 11:12
روش نگهداری عسل شان ارزش عسل شان به مقدار زیاد به ظاهر آن بستگی دارد ، لذا دقت در جا به جا کردن آن اهمیت زیادی دارد . پروانه موم خوار ممکن است برای عسل شان آفت مهمی محسوب شود اما این حشره نمی تواند روی موم های سفید زندگی خود را کامل کند ؛ وی آثاری مانند لاروهای کوچک مرده و تونل هایی روی پولک های قاب های پر از عسل از...
-
تولید عسل های شان در ایران
یکشنبه 24 دی 1396 13:54
تولید عسل های شان در ایران عسل شان عبارت از عسلی است که داخل سلول های شان ذخیره شده باشد . قبل از اختراع اکستراکتور ، عسل فقط در داخل شان ها به فروش می رسید . با به کارگیری این وسیله به منظور بالا بردن تولید، و سهولت عرضه کردن آن به خریداران در امر تولید ، بسته بندی و توزیع عسل به سمت عسل تصفیه شده گرایش پیدا کرده و...
-
اندازه گیری قندهای عسل
شنبه 23 دی 1396 09:59
اندازه گیری قندهای عسل برای تعیین میزان قندهای عسل از روش فهلینگ استفاده می شود . در این روش ابتدا قندهای احیاکننده سپس مقدار کل قند را اندازه گیری می نمایند . با کسر قندهای احیاکننده از قند کل میزان قندهای غیر احیاکننده به دست می آید . طبق نظر کمیسیون بین المللی عسل و کمیسیون مواد قندی کدکس و استاندارد عسل ایران...
-
مخلوط کردن انواع عسل
پنجشنبه 21 دی 1396 10:43
مخلوط کردن انواع عسل در اکثر کارخانه های بسته بندی عسل ، به منظور دستیابی به استانداردهای معین عسل ، لازم است بعضی از انواع آنها را مخلوط نمایند . مثلا برای تامین رطوبت ، مزه ، رنگ و بوی مناسب چند نوع عسل را که هر یک به تنهایی دارای بعضی خصوصیات می باشد با یکدیگر مخلوط کرده و در نتیجه عسل مخلوط شده حاصله به...