-
قیمت و زمان مناسب فروش عسل
چهارشنبه 20 دی 1396 11:12
قیمت و زمان مناسب فروش عسل بدیهی است عسل متناسب با هزینه ها ، شرایط اقتصادی و تورم نسبی قیمت ها در بازار تعیین می شود ؛ ولی با توجه به کیفیت عسل که ممکن است درجات متفاوتی داشته باشد ممکن است قیمت عسل تا حدودی متفاوت باشد . همچنین عوامل دیگری از قبیل نوع بسته بندی میزان عرضه و تقاضا ، واردات و صادرات نیز در تعیین قیمت...
-
فروش عسل
سهشنبه 19 دی 1396 14:47
فروش عسل مهم ترین مسئله ای که امروزه اکثر زنبوداران کشورمان با آن مواجه هستند فروش عسل تولیدی آنهاست که به علت نبودن مراکز مخصوص جهت این کار مجبورند محصول خود را به هر طریق ممکن به فروش برسانند . البته زنبورداران کوچک در این مورد اصلا با مشکل مواجه نیستند و می توانند عسل تولیدی خود را به طریق مختلف به فروش برسانند ....
-
ظروف نگهداری عسل
دوشنبه 18 دی 1396 12:04
ظروف نگهداری عسل عسل دارای خاصیت اسیدی بوده و بسته بندی آن در ظروف فلزی بسیار خطرناک است ؛ زیرا اسید موجود در عسل موجب خوردگی فلزات می شود و بعد با موادقندی عسل مخلوط می شود و روی کیفیت عسل تاثیر می گذارد . سالم ترین روش نگهداری عسل در حجم کم ظروف شیشه ای ، لعابی یا سفالی است . برای نگهداری عسل به حجم زیاد باید از...
-
نگهداری عسل
یکشنبه 17 دی 1396 12:27
نگهداری عسل انبار یا هر جایی که عسل در آن نگهداری می شود باید پاکیزه و به راحتی قابل تمیز شدن باشد ، و در دسترس حشرات ، جانوران و یا آلودگی های گرد و خاک نباشد . دمای انبار و طول مدت نگهداری نیز بر کیفیت عسل تاثیر می گذارد . اگر عسل را بعد از بسته بندی نهایی در دمای 22 تا 25 درجه سانتی گراد انبار کنیم تغییرات آن در...
-
حرارت دادن و بسته بندی نهایی
شنبه 16 دی 1396 11:24
حرارت دادن و بسته بندی نهایی بعد از تصفیه ، عسل را حرارت داده و بسته بندی می نمایند . برای این کار از دیگ دوجداره مخصوص که با نیروی برق و یا حرارت معمولی کار می کند ، استفاده می شود . گرم شدن آب ظرف باعث انتقال حرارت به جدار داخلی و عسل موجود در ظرف می شود. در این ظرف حرارت عسل را به 65 درجه سانتی گراد رسانده و مدت...
-
مخمر های عسل
پنجشنبه 14 دی 1396 11:04
مخمر های عسل مخمرهای موجود در عسل از نوع اسموفیلیک هستند و قادرند در محیط عسل رشد نمایند . اغلب مخمر های عسل متعلق به گونه ساخارومسیس می باشند. این مخمرها در محیط هایی حاوی بیش از 30 درصد قند قادر به رشد نیستند . در حالی که مخمرهای اسموفیلیک عسل متعلق به جنس زیگوساخارومسیس می باشند و در محیط غذایی که دارای فشار اسمزی...
-
کنترل رطوبت عسل
سهشنبه 12 دی 1396 14:41
کنترل رطوبت عسل کنترل رطوبت یا آب در عسل یکی از عوامل اصلی در حفظ کیفیت عسل می باشد . در اتاقی که 38 درجه سانتی گراد حرارت داشته باشد چند نیم طبقه یا طبقه را روی هم چیده و توسط پنکه ، حرارتی که از اجاق برقی و امثال آن تولید می شود را به داخل طبقات هدایت کرده تا آب آن ها تبخیر شود . این عمل حدودا یک روز ادامه می یابد ....
-
ظرفیت و انواع اکستراکتور
دوشنبه 11 دی 1396 10:37
ظرفیت و انواع اکستراکتور ظرفیت اکستراکتورها از دو قاب شروع و به 72 قاب می رسد . برای زنبورداران مبتدی که تعداد 15 تا 20 کلنی دارند دستگاه دو قابه و برای اجتماعات بیشتر تا 100 کلنی اکستراکتور چهار قاب مورد نیاز است . اکستراکتور دو نوع است . مماسی و شعاعی اکستراکتور مماسی در این دستگاه قاب عسل از یک طرف عسل گیری شده و...
-
اتاق استخراج عسل
یکشنبه 10 دی 1396 15:21
اتاق استخراج عسل پس از برداشت عسل از زنبورستان باید شان های عسل را به اتاق استخراج عسل که بدین منظور در نظر گرفته شده است ، انتقال داد . این اتاق کاملا تمیز و قابل شستشو باشد و امکان نصب توری جهت جلوگیری از ورود زنبورها به داخل اتاق روی درب و پنجره های آن وجود داشته و قابل گرم شدن هم باشد . استخراج عسل طی دو مرحله...
-
روش برداشت عسل از کندو
چهارشنبه 6 دی 1396 11:05
روش برداشت عسل از کندو بهترین زمان برداشت عسل از کندو صبح زود است که فعالیت روزانه زنبورها هنوز شروع نشده است . برای برداشت قاب های پر از عسل بهتر است چند دقیقه قبل از باز کردن درب کندو ، از محل سوراخ پرواز دود به داخل کندو دمیده می شود و پس از باز نمودن درب کندو بهتر است که با دود دادن فراوان زنبوران را از طبقه بالا...
-
زمان برداشت عسل
یکشنبه 3 دی 1396 09:54
زمان برداشت عسل معمولا عسل را در آخر تابستان برداشت می کنند . البته این زمان در نقاط مختلف ایران متفاوت است باید توجه داشت که بهترین موقع برداشت عسل هنگامی است که قاب های طبقه دوم و سوم کندو پر از عسل و درب خانه های شش گوشه بسته شده باشند که اصطلاحا آن را پولک شدن می گویند . در غیر این صورت ممکن است رطوبت آن بیش از 18...
-
آغاز جریان شهد در طبیعت
شنبه 2 دی 1396 13:49
آغاز جریان شهد در طبیعت زمانی که جریان اصلی شهد شروع می شود زنبور برای ذخیره سازی عسل به فضای بیشتری نیاز دارد و باید به کندو طبقه یا نیم طبقه اضافه نمود . افزایش وزن کندو ، فعالیت موم بافی زنبوران ، ظاهر شدن موم تازه و سفید روی سلول ها و سطح بالایی شان ها ، نشانه ورود شهد به داخل کندو است . قبل از این کار حتما ملکه...
-
تغذیه مصنوعی زنبور عسل
چهارشنبه 29 آذر 1396 15:17
تغذیه مصنوعی زنبور عسل به طور کلی تغذیه مصنوعی زنبور عسل به دو علت انجام می گیرد : الف : تحریک تخم ریزی ملکه و جبران نمودن نیازهای غذایی کندو در بهار به منظور افزایش جمعیت کندو قبل از کوچ و همچنین قبل از شروع جریان شهد از طبیعت . ب : تحریک مجدد تخم گذاری ملکه در صورت محدود شدن تخم ریزی یا قطع شدن آن در فصل پاییز بعد...
-
آماده کردن کندوها برای تولید عسل
سهشنبه 28 آذر 1396 14:56
آماده کردن کندوها برای تولید عسل معمولا در فصل بهار و همزمان با فرارسیدن فصل گل و شکوفه در شهر های مختلف کشورمان با توجه به شرایط اقلیمی ، ملکه زنبور عسل پس از یک استراحت کوتاه زمستانی تخم گذاری خود را مجددا آغاز نموده و فعالیت سایر زنبوران نیز از سر گرفته می شود . همزمان با شروع فعالیت کندو ، زنبورداران تغذیه بهاره...
-
ویژگی های بعضی از عسل های طبیعی بخش دوم
دوشنبه 27 آذر 1396 09:54
ویژگی های بعضی از عسل های طبیعی بخش دوم 4 – عسل گشنیز : عسل گشنیز دارای عطر تند و طعم های خاصی است . از گل های سفید و صورتی چتردار جمع آوری می شود . شکوفه های گشنیز رشد کرده در یک هکتار زمین حدود 500 کیلو گرم عسل می دهد . 5 – عسل اوکالیپتوس : عسل اوکالیپتوس دارای طعم نامطبوعی است و ارزش پزشکی زیادی دارد و برای درمان...
-
انواع گیاهان عسل زا
یکشنبه 26 آذر 1396 14:20
انواع گیاهان عسل زا در میان گیاهان مختلف ، صدها گونه گیاه می توان یافت که از گل آنها نوش ( شهد ) ترشح می شود ، اما تعدادی از آنها می توانند شهد به اندازه کافی ترشح کنند و این ماده خام را برای زنبوران عسل فراهم آورند . مهم ترین گیاهان عسل زا در ایران عبارتند از : 1 – انواع یونجه ها : یونجه باغی ، یونجه معمولی . 2 –...
-
تقلبات در عسل
شنبه 25 آذر 1396 14:23
تقلبات در عسل عسل به علت خواص بسیار زیاد و قیمت نسبتا بالایی که دارد همواره مورد توجه سودجویان بوده و با دست زدن به تقلب در آن درآمد زیادی نصیب آنان می شود . گاهی اوقات اجبارا یا عمدا عسل را از تغذیه مصنوعی زنبوران یا محلول آب و شکر و یا شیره انگور و توت تهیه می کنند و آن را به جای عسل طبیعی می فروشند ، این عسل دارای...
-
عسل رادیواکتیو
پنجشنبه 23 آذر 1396 10:39
عسل رادیواکتیو در برخی از انواع عسل ،مقدار خیلی ناچیزی رادیوم وجود دارد و این عمل با پوشاندن شیشه های عسل با فیلم های حساس عکاسی و پوشانیدن آن با کاغذ سیاه و مشاهده تصاویری از تشعشع رادیوم در کاغذ حساس عکاسی ثابت شده است . این خاصیت مربوط به خاک و زمینی است که گیاهان عسل زا در آن رشد کرده اند . عسل طبیعی بر طبق تعاریف...
-
عسل مصنوعی
چهارشنبه 22 آذر 1396 14:21
عسل مصنوعی به مواد و ترکیباتی شبیه عسل اطلاق می شود که بدون دخالت زنبور ساخته می شود و معمولا از قند نیشکر و میوه های شیرین مانند : خربزه ، هندوانه ، کدوی تنبل و خرما در ساختن چنین عسل هایی استفاده می کنند. هر چند به عنوان عسل از آنها نام برده می شود اما این مواد ، عسل نیستند بلکه از تغلیظ آبمیوه ها به طزیق مصنوعی و...
-
انواع عسل
سهشنبه 21 آذر 1396 15:20
انواع عسل عسل را به روش های مختلف تقسیم بندی و نام گذاری کرده اند . سه نوع عسل که استثنایی هستند تعریف می شوند . عسل سمی ثابت شده است که عسل حاصله از بعضی گیاهان برای انسان سمی بوده و ایجاد مسمومیت و عوارضی از قبیل اسفراغ ، سرگیجه و عدم تعادل می نماید چون حاوی نوعی گلوکزید مسموم کننده است . این نوع عسل ها برای خود...
-
نامگذاری عسل
دوشنبه 20 آذر 1396 12:51
نامگذاری عسل تساندر می گوید : طبیعت در عسل گران بهاترین هدیه ها را برای ما گردآوری نموده است . این سرمایه بزرگ برای وجود انسان هنوز هم بسیار کم شناخته شده یا به شایستگی ارزش یابی نشده است . ترکیبات شیمیایی عسل ارتباط مستقیم با نوع پوشش گیاهی ، شرایط اقلیمی و گونه زنبور عسل دارد . بر اساس تحقیقات انجام گرفته بین گونه...
-
وزن مخصوص عسل
یکشنبه 19 آذر 1396 14:57
وزن مخصوص عسل وزن مخصوص عسل در 20 درجه سانتی گراد با توجه به میزان آب موجود در آن متفاوت است . عسل با 14 درصد آب دارای وزن مخصوص1/44404 سانتی متر مکعب می باشد و وزن مخصوص آن با 21 درصد آب در حدود 1/3550 سانتی متر مکعب است . مواد معدنی عسل مقدار مواد معدنی عسل مقدار مواد معدنی در عسل به طور متوسط 0/17 درصد است ، این...
-
آنزیم های عسل
شنبه 18 آذر 1396 13:36
آنزیم های عسل آنزیم ها مواد پیچیده ای هستند که در سلول های زنده تشکیل شده و در فعل و انفعالات حیاتی موجود نقش مهمی را بازی می کنند . عسل حاوی آنزیم های متفاوتی بوده که می تواند هر نوع قند دیگررا به قند های مفید برای بدن تبدیل کند مهم ترین آنزیم های عسل عبارتند از : 1 – آنورتاز : این آنزیم از غده بزاقی زنبور ترشح و...
-
معده زنبور عسل
سهشنبه 14 آذر 1396 14:39
معده زنبور عسل این حشره با تمام کوچکی اش دو معده دارد ، شهد گل های مکیده شده وارد معده اول می شود که به وسیله دریچه ای به معده دوم مربوط است . معده دوم عملیات گوارشی را انجام می دهد . معده اول را کیسه عسلی یا چینه دان می گویند . کلیه مراحل تبدیل شهد به عسل در این معده انجام گرفته و عسل رسیده و آماده شده از طریق خرطوم...
-
بنیان و طبیعت عسل
دوشنبه 13 آذر 1396 14:16
بنیان و طبیعت عسل عسل بیشتر در شمار فرآورده های کشاورزی مانند ذرت ، سیب زمینی و ... شناخته شده است و بیشتر اوقات بهره برداری از زنبور عسل برای تولید عسل همزمان با گردش کار کشاورزی انجام می گیرد. عسل یک هدیه رایگان طبیعت به انسان هاست که می توانند از آن بهره مند شوند . همچنین نشانه بارخیزی خاک و زمین است . یک منطقه...
-
مقایسه قند ( شکر ) با عسل
شنبه 11 آذر 1396 15:22
مقایسه قند ( شکر ) با عسل چرا عسل ؟ چندین دلیل وجود دارد که توجیه کندکه چرا بهتر است عسل به عنوان شیرین کننده انتخاب شود . پیدا کردن آن در هر خواربار فروشی آسان بوده و استفاده از آن خیلی ساده است ، در تمام پخت ها نتیجه ای بهتر به دنبال دارد و به طور خارق العاده ای برای شما خوب و مفید است . این حالت را نمی توان در مورد...
-
ترویج گرده افشانی
چهارشنبه 8 آذر 1396 14:28
ترویج گرده افشانی کشاورزان باید به زنبور عسل ، به عنوان یک نهاده در کنار نهاده های دیگر چون کود ، بذر ، سم و ... که در امر تولید نقش محوری دارند ، توجه کنند . آگاهی از مزایای گرده افشانی ، که توسط مروجین کشاورزی به عنوان رابط بین کشاورز و زنبوردار عمل می کنند ، باعث پیشرفت در این مسئله می گردد . ترویج گرده افشانی اگر...
-
اهمیت زنبورعسل در گرده افشانی
سهشنبه 7 آذر 1396 14:55
اهمیت زنبورعسل در گرده افشانی زنبور عسل تنها حشره ای نیست که در گرده افشانی گیاهان فعالیت می کند ، اما مهم ترین آنهاست . آنها به راحتی قابل انتقال از مکانی به مکان دیگر هستند و در صورتی که درجه حرارت مناسب باشد در هر موقع از سال می توان از آنها برای گرده افشانی استفاده نمود . تکثیر و پرورش آنها نسبت به حشرات یا...
-
ارزش اقتصادی زنبور عسل
یکشنبه 5 آذر 1396 14:50
ارزش اقتصادی زنبور عسل آلبرت چی کاکس می نویسد : " که هیچ جاندار دیگری به اندازه زنبور عسل به طرق مختلف به انسان خدمت نمی کند . " امروزه زنبورداری به عنوان یکی از رشته های کشاورزی در تمام کشورهای جهان به رسمیت شناخته شده است . رشته ای که بدون وجود آن موفقیت در تعدادی از رشته های کشاورزی غیرممکن می باشد ....
-
ارزش اقتصادی زنبور عسل
یکشنبه 5 آذر 1396 14:31
ارزش اقتصادی زنبور عسل آلبرت چی کاکس می نویسد : " که هیچ جاندار دیگری به اندازه زنبور عسل به طرق مختلف به انسان خدمت نمی کند . " امروزه زنبورداری به عنوان یکی از رشته های کشاورزی در تمام کشورهای جهان به رسمیت شناخته شده است . رشته ای که بدون وجود آن موفقیت در تعدادی از رشته های کشاورزی غیرممکن می باشد ....